Hoppa till huvudinnehåll

Classix Nouveaux

Classix Nouveaux var en brittisk new wave-grupp som bildades 1979. Bandet hade inte så många hittar i Sverige, men albumen sålde bra. Gruppen upplöstes 1985.

Classix hade ett antal hits i Polen, Portugal, Jugoslavien, Israel, Island och andra länder. I Storbritannien Singles Chart de hade olika Topp 50 träffar men endast en Top20 med ”Is It A Dream” som nummer 11 hit record.

Upplösningen av bandet ”X-Ray Spex” utlöste en annons att placeras i Melody Maker, som söker efter en ny sångare. Sal Solo (tidigare med i ”The News”) besvarade annons. Jak Airport och BP Hurding lämnade X-Ray Spex för att gå över till Classix Nouveaux med Mik Sweeney och Sal Solo. Deras första spelning var den 25 august 1979 på Camden Palace. Med offentlighet växer för bandet, deras dramatiska och starkt sammansatt musik hjälpte snabbt associera dem med New Romantic rörelsen, tillsammans med band som Japan och Ultravox.

Under 1980 bandet spelat in ett fyra spår för Capital Radio och ett spår , Robotar Dance, har plockat upp och spelade regelbundet DJ Nicky Horne. Detta har intresse A & R i United Artists, men eftersom förhandlingarna dragit ut på Classix beslutat att frige de spår som deras debutsingel studio inspelning enda på eget ESP etiketten. ”Robotar Dance” släpptes den 29 augusti och vid förhandlingar med UA avslutades genom EMI. De har också genomförts för första gången i TV on Thames TV i London. Robotar Dance spenderat 11 veckor på indie sjökort och nådde nummer 22, och blev ett populärt alternativ dans låt. Grupperna andra singeln ”Nasty Little Green Men” följdes den 10 november 1980.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar