Hoppa till huvudinnehåll

Culture Club

Culture Club var en brittisk popgrupp bildad i London i slutet av 1970-talet. Man tog namnet Culture Club 1981. Innan dess tänkte de kalla sig The Sex Gang Children. Medlemmar var Boy George, Jon Moss, Roy Hay och Mikey Craig.

Några av Culture Clubs hits var "Do You Really Want to Hurt Me?", "Church of the Poison Mind", "It's a Miracle" och "Karma Chameleon". Den sistnämnda låg etta på listan både i England och i USA. Videon utspelar sig i Mississippi 1870. Videon till "It's a Miracle" är som en liten berättelse från hur Culture Club bildades, fram tills det att låten skrevs.

Culture Club splittrades 1986 på grund av att Boy George blivit drogberoende. Han greps av brittisk polis för cannabisinnehav.

1998 återförenades gruppen för att spela in en skiva och göra en världsturné. De spelade in en ny låt "I Just Wanna Be Loved". Efter ett par år splittrades dock gruppen igen.

I vissa låtar är Helen Terry med och sjunger, oftast i bakgrunden. Bandet har vunnit en Grammy. Sedan bandet splittrades har Boy George satsat på en solokarriär och då kom bland annat låtar som "Run", "To be Reborn" och "When will you Learn".

Boy George meddelade i 27 januari 2011 till BBC att det blir ett 30-årsjubileum Culture Club återföreningsturné någon gång senare under året och att de skulle släppa ett nytt album under 2013

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar