Hoppa till huvudinnehåll

Danny Saucedo

Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski, mer känd under artistnamnen Danny och Danny Saucedo, född 25 februari 1986 i Södermalm i Stockholm, är en svensk popartist, låtskrivare och sångare. Han slog igenom med sin medverkan i TV-programmet Idol 2006 där han blev den sjätte finalisten att slås ut. Han har därefter släppt tre album och elva singlar som soloartist varav debutalbumet Heart Beats toppade svenska albumlistan och singlarna "Tokyo", "Play It for the Girls" och "Radio" toppade svenska singellistan.

Han har även släppt tre album och åtta singlar som medlem i gruppen E.M.D. varav ett album och fyra singlar har toppat svenska listor. Låten "Jennie Let Me Love You" vann en Grammis för "Årets låt 2008".

Danny har medverkat i Melodifestivalen tre gånger, alla gångerna som både sångare och låtskrivare. 2009 gjorde han det med E.M.D. och låten "Baby Goodbye" som slutade trea, 2011 med "In the Club" som kom på andra plats och Melodifestivalen 2012 med låten "Amazing" som också fick en andra plats. Även 2013 medverkar han i Melodifestivalen, den här gången som programledare tillsammans med Gina Dirawi.

Vid sidan av musikkarriären har Danny även arbetat som röstskådespelare vid dubbning av film till svenska. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar