Hoppa till huvudinnehåll

David Soul

David Soul, född som David Richard Solberg 28 augusti 1943 i Chicago, Illinois, är en amerikansk musiker och skådespelare, mest känd för sin roll som "Hutch" i Starsky och Hutch (föregångaren till filmen med samma namn) som var en av de riktigt stora tv-serierna på 1970-talet.

Soul spelade även huvudrollen i Stephen King-filmen Salem's Lot som också den blev mycket populär i slutet av 1970-talet. Han hade även en roll i Magnum Force med Clint Eastwood.

David Soul hade även en stor karriär på 1970-talet som sångare där han hade en stor hit i världen men låten "Dont give up on us" som låg etta i många länder i världen. 1a i 13 veckor på Billboard listan i USA och fyra veckor på Englands listan. Hade även en stor hit med låten "Silver lady" som blev också en stor hit i världen, även den låg etta på Englands listan i 3 veckor och även andra länder runt om i världen. Han har haft 12 låtar som legat på topp 5. Även andra kända låtar som "Going in with my eyes opend" blev 2a på Englands listan, "Let's Have A Quiet Night In" 8a på Englands listan, "It Sure Brings Out The Love In Your Eyes" 12a på Englands listan. Idag sysslar mest David Soul med skådespeleri än musik, senaste skivan var släppt 1997. Han hade en omtalad huvudroll i den kända Engelska teater-musikalen Jerry Springer-the opera, där han spelar Jerry Springer.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar