Hoppa till huvudinnehåll

De Vet Du

De vet du (stiliserat De Vet Du) är en svensk musik- och humorgrupp bildad 2010 på Lidingö av de tre vännerna Christopher Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin, och den så kallade "DJ Hunk". Innan de började sin musikkarriär laddade de upp humoristiska videoklipp på videosajten Youtube under namnet "Lidingobladet". 2012 släppte de debutalbumet Shit Va Pin samt singeln "Fucka ur".

Blandningen av inte helt semantiskt oantastliga texter och videor med hög igenkänningsfaktor är ett signum för gruppen. En av ingredienserna i gruppens koncept är att driva med redan etablerade artister och fenomen. De musikvideor gruppen lägger upp på Youtube har i genomsnitt över en miljon visningar. Singeln "Fucka ur" fick efter mindre än ett år på Youtube mer än en miljon visningar. Kanal 5 har även gjort en komisk webbserie om gruppens liv. Serien är klippt av gruppen själv och driver med deras karaktärer, bland annat genom att aldrig säga DJ Hunks namn eller låta honom tala. De kommer vara programledare för webbsändningen av Big Brother 2014.

De har även medverkat i reklamfilmen för Björn Borgs Boxers or Briefs?. Under 2014 fick gruppen göra en version av Pantamera.

De vet du har även gjort jingeln till podcasten Nemo möter en vän. De har även medverkat i det andra avsnitten av podcasten.

^ "Musikfenomenet De vet du showar i Uddevalla". Sveriges Radio. 1 februari 2013. Läst 5 mars 2013.
^ Posh24 intervjuar: De Vet Du! Posh24 2012-07-12
^ ”Youtubefenomenet gör extrashow för Big Brother”. Resume. http://www.resume.se/nyheter/tv/2014/07/21/youtubefenomenet-gor-extrashow-for-big-brother/
^ ”De vet du släpper film med Björn Borg: ”Första gången vi testar””. 4Jour. http://www.ajour.se/de-vet-du-slapper-film-med-bjorn-borg-lite-larv-framfor-kameran/. Läst 5 augusti 2014. 
^ ”Youtube-fenomenets Pantamera-rekord”. Resume. http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/05/youtube-fenomenets-pantamera-rekord/. Läst 5 augusti 2014.  (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar