Hoppa till huvudinnehåll

Earl Sweatshirt

Thebe Kgositsile, född 24 februari 1994, mer känd under artistnamnet Earl Sweatshirt, är en amerikansk rappare som är medlem i hip-hopkollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All. Hans låtar (såväl som de andra OFWGKTA-medlemmarnas låtar) är kända för sina ofta obscena texter. Hans musik har blivit väl mottagen av musikkritiker på internet, och i början av 2011 blev den även uppmärksammad av stora tidskrifter som The New Yorker, Thrasher, Spin, och Billboard. Under 2010 släppte han sitt debutalbum, Earl, som en gratis nedladdning på OFWGKTAs hemsida.

Flera källor hävdar att Earl för närvarande inte gör musik med OFWGKTA. En Billboardartikel hävdar att Earl är på internatskola, men detta förnekas på gruppens blogg. 14 april 2011 postade webbsidan Complex en artikel som hävdade att de "hittat" Earl. Enligt webbsidan är Earl på en skola för amerikanska "riskungdomar" på Samoa.

En Twitter-användare som hävdar sig vara Earl registrerades i februari 2012. Även en ny låt kallad "Home" postades senare, som avslutas med textraden "...and I'm back. Bye." ("...och jag är tillbaka. Hej då"). (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar