Hoppa till huvudinnehåll

Family Four

Family Four var en svensk popgrupp som hade stora framgångar under 1960-talet och 1970-talet.

Denna schlagerkvartett bildades 1964 av familjen Öst (Berndt, Inger, Siw och Stig) i Göteborg, men skulle genom åren komma att växla medlemmar med jämna mellanrum, bland annat efter Stigs död 1966. Trots det fick de ett par listettor med tex Nickolina och Kör långsamt.

Den mest framgångsrika gruppkonstellationen bildades 1969 av Berndt Öst, Agnetha Munther (som ibland skrev sitt namn Agneta Munther), Marie Bergman och Pierre Isacsson. De deltog i Melodifestivalen 1971 och 1972, och vann. 1971 var reglerna sådana att en manlig artist (Tommy Körberg), en kvinnlig artist (Sylvia Vrethammar) och en grupp (Family Four) framförde varsitt bidrag i fem semifinaler i Hylands hörna. Family Four vann alla semifinaler och tävlade i finalen enbart mot sig själv. I finalen vann melodin Vita vidder.

I Eurovision Song Contest 1971 slutade Family Four sexa med Vita vidder. Året därpå kom de på trettonde plats med Härliga sommardag.

1973 spelade de i "komihumormusikalen" Ryck mig i väskan, ett samarbete mellan SR, BBC, YLE och NRK.

Efter några album, som både innehöll tolkningar av Joni Mitchell, Tom Paxton och andra 1960- och 1970-talsmusiker, och egna kompositioner, främst av Marie Bergman, Berndt Öst och Pierre Isacsson, splittrades gruppen. Berndt Öst fortsatte att uppträda under 1970-1980-talen med olika varianter av Family Four-konceptet, men intresset var inte lika stort för den glada stämsång-och-gitarr-blandning som alltid varit Family Fours kännetecken. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar