Hoppa till huvudinnehåll

Green Day

Green Day är en amerikansk rockgrupp bildad 1987. Bandet består av Billie Joe Armstrong (sång, gitarr), Mike Dirnt (bas) och Tré Cool (trummor, slagverk). Green Day har sedan 2005 haft tre konserter i Sverige: år 2005 i Scandinavium i Göteborg, 2009 i Globen i Stockholm och 2010 på Ullevi i Göteborg.

Det stora genombrottet internationellt kom 1994 med albumet Dookie. Singeln Longview blev genombrottslåten, även om singlarna Basket Case och When I Come Around kanske är de mest kända. Dookie är bandets mest sålda album hittills och har sålts i över 15 miljoner exemplar sedan det släpptes.

Albumet American Idiot (2004), togs emot väl av såväl kritiker som publik. Det har sålts i 14 miljoner exemplar världen över och 2005 vann bandet två Grammy Awards för "Bästa rockalbum" och "Årets album". På MTV Video Music Awards var de nominerade till åtta priser, och vann sju av dem. De vann även två priser på MTV Europe Music Awards samma år i kategorierna "Bästa rock" och "Bästa album".

Green Day har totalt sålt över 65 miljoner album världen över, varav 22 miljoner i USA. Deras album 21st Century Breakdown släpptes 15 maj 2009. Albumet fick blandad men mest positiv kritik. Albumet innehåller singlarna "Know Your Enemy", "21 Guns" och "East Jesus Nowhere".

År 2010 fick Green Day ett eget spel i Rock Band-serien betitlat Green Day: Rock Band.

En sommarkväll spelade de 10 helt nya låtar i Glasgow, och sedan dess har det ryktats om ett nytt Green Day album i mitten/slutet av 2012. Billie Joe tweetade den 14 februari att de skulle började spela in i studion samma dag.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar