Hoppa till huvudinnehåll

Hanson, Carson & Malmkvist

Melodifestivalen 2004 var den 44:e upplagan av musiktävlingen Melodifestivalen och samtidigt Sveriges uttagning till Eurovision Song Contest 2004.

Finalen ägde rum i Globen den 20 mars 2004, där melodin "Det gör ont", framförd av Lena Philipsson, vann, genom att ha fått högst totalpoäng av jurygrupperna och tv-tittarna. För tredje året i rad bestod festivalen av fyra deltävlingar, en "Andra chans" (ett så kallat uppsamlingsheat) och en final. Totalt tävlade 32 bidrag i tävlingen. Från varje deltävling gick ettan och tvåan till finalen, medan trean och fyran fick en chans till i Andra chansen. Det här året introducerades så kallade jokrar i festivalen, vilket var fyra av de trettiotvå bidragen som fick väljas av Sveriges Television själva, och urvalsjuryn fick välja tjugoåtta bidrag. Det här året fick det s.k. uppsamlingsheatet (mellan fjärde deltävlingen och finalen) sitt nuvarande namn: Andra chansen.

Det gör ont fick sedan representera Sverige i ESC 2004 som arrangerades i Istanbul i Turkiet den 12 och 15 maj 2004. Eurovisionen introducerade det här året en semifinal som komplement till sin final. Denna behövde dock inte Sverige tävla i eftersom man placerat sig tillräckligt högt året innan.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar