Hoppa till huvudinnehåll

Harpo

För den amerikanske komikern, se Harpo Marx.

Harpo är ett artistnamn för Jan Svensson, född 5 april 1950 i Stockholm, svensk popmusiker som slog igenom 1973 med låten "Honolulu". Under 1970-talet hade han flera låtar på topplistor i såväl Sverige som utomlands; bland andra "Sayonara", "Moviestar", "Television" och "Horoscope".

Harpo bor med hustrun på en gård utanför Halmstad, där han föder upp hästar. Han ägnar också mycket av sin tid åt att måla tavlor. I Sverige märker man inte mycket av Harpo musikaliskt numera, men i Tyskland är han fortfarande populär och framträder mer eller mindre regelbundet där. Det var även där han fick de största framgångarna.

I augusti 1980 var han på ute på en träningsrunda med en av sina travhästar. Av okänd anledning sparkade hästen bakut och sparken träffade Harpo rakt i ansiktet. Hästen fastnade med vänsterbenet i sulkyns skalm och blev då så rädd att den fortsatte sparka flera gånger. Skadorna var så omfattande att ingen trodde att Harpo överlevt. Pannbenet och näsan var intryckta och synnerven till höger öga var avklippt. Han förlorade synen på det ögat liksom luktsinnet. Trots detta har han senare skrivit en hyllningslåt till hästen i fråga. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar