Hoppa till huvudinnehåll

H.E.A.T.

H.E.A.T är ett svenskt rockband från Upplands Väsby som bildades 2007 när banden "Dream" och "Trading Fate" gick ihop.

De var tidigare kontrakterade av Peter Stormares skivbolag StormVox och släppte i april 2008 sin debutplatta "Heat" som blivit väl mottagen och fått bra recensioner, bland annat av Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Sydsvenska Dagbladet. Första veckan gick plattan upp på plats 36 på Sverigetopplistan.

I augusti 2007 var de förband till TOTO i Umeå. 2008 uppträdde de bland annat på Sweden Rock festival, Rockweekend i Kilafors samt uppträdde som förband till Sabaton och Alice Cooper. I maj 2009 spelade de på Nordic Rock i Umeå med bland andra Whitesnake.

I november 2008 tilldelades bandet det prestigefyllda priset "Årets nykomlingar" av Sveriges Radio P4 Dist. Detta pris röstades fram av lyssnarna.

I början av 2009 åkte H.E.A.T på en Europaturné tillsammans med Edguy vars sångare Tobias Sammet gästsjunger på ett av spåren på H.E.A.T:s andra album "Freedom Rock".

H.E.A.T medverkade samma år i den svenska Melodifestivalen 2009 där de direktkvalificerade sig från deltävlingen i Skellefteå till finalen i Globen. Det blev en sjundeplats med gruppens stora hit "1000 Miles". Låten gick rakt in på en femteplats på Svensktoppen, och lyckades behålla olika placeringar på Svensktoppen i 26 veckor i följd. Sommaren 2009 spelade H.E.A.T på bl a Sweden Rock Festival och Nordic Rock med Whitesnake och de framträdde även på Rockweekend i Kilafors.

Sommaren 2010 fick H.E.A.T en ny sångare, den meriterade soloartisten Erik Grönwall, efter att originalsångaren Kenny Leckremo och H.E.A.T i samförstånd bestämt sig för att gå skilda vägar.

Under mars 2012 släppte H.E.A.T sin tredje platta "Address The Nation", som blev väl mottagen av kritiker och fans. Albumets första singel var "Living on the Run". Albumet var bandets första sedan sångaren Erik Grönwall hade gått med i augusti 2010. Det var också första albumet där bandet har arbetat med andra låtskrivare och där samtliga medlemmar har skrivit samtliga låtar.

I mars 2014 var H.E.A.T förband till Scorpions i Madrid inför 15 000 åskådare och i april inleddes en succéartad Europaturné.

^ http://www.expressen.se/noje/musik/1.2105538/erik-gronwall-nya-sangare-i-h.e.a.t (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar