Hoppa till huvudinnehåll

Infernal

Infernal är ett danskt dance/klubb-band som slog egenom 1997 i Danmark med låten "Sorti De L'enfer". Dåvarande medlemmar var Lina Rafn, Paw Lagerman och Søren Haahr. De hade egentligen inte planerat att släppa mer än "Sorti De L'enfer", men den stora succén på Danska klubbar gjorde att de fortsatte. Albumet "Infernal Affairs" släpptes 1998. De släppte sammanlagt 5 singlar från det albumet. 1998 släpptes också "Remixed Affairs", med remixar på deras låtar.

1999 bestämde sig Søren Haahr att hoppa av och fortsätta sin karriär som DJ. Lina och Paw jobbade vidare och 2001 kom det andra studioalbumet "Waiting for Daylight". En andra version släpptes samma år, men fick då titeln "Muzaik". År 2004 fick Infernal sitt stora genombrott internationellt sett, med albumet "From Paris to Berlin". Låten "From Paris to Berlin" blev en stor hit kommersiellt i Europa och Australien. "Keen on Disco" blev också kommersiellt framgångsrik.

"From Paris to Berlin" är annorlunda i jämförelse med de andra albumen, albumet inriktar sig mer på sång och "clatchiga" refränger. De andra är mera trance-aktiga, med lite sång och mycket "bass".

En andra version av "From Paris to Berlin" släpptes 2005, den släpptes i Australien, på grund av deras framgångar där. 4 nya studiolåtar förekommer på den. 2007 planeras ett nytt album komma ut. En singel är redan klar att släppas i oktober 2006. Den heter "Self Control" och är en coverLaura Branigans stora hit från 1984.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar