Hoppa till huvudinnehåll

Jason Mraz

Jason Thomas Mraz , född 23 juni 1977 i Mechanicsville, en förort till Richmond i Virginia, är en amerikansk singer-songwriter, gitarrist och mandolinist.

Mraz behärskar flera olika stilar, som till exempel jazz, pop, rock, folk, country och hiphop. Han har spelat med artister som The Rolling Stones, Bob Dylan, Dave Matthews Band, James Blunt, Gavin DeGraw, Paula Cole, John Popper, Alanis Morissette, The Ohio Players, Rachael Yamagata, Jewel, och Colbie Caillat.

Hans debutalbum Waiting for My Rocket to Come gavs ut 2002 och singeln "The Remedy (I Won't Worry)" blev en hit som spelades på MTV och VH1 och i radio och nådde upp till femtonde plats på Billboard Hot 100 i USA. I Sverige slog Mraz igenom stort först med låten "I'm Yours" som släpptes som singel 2008. Hans andra album Mr. A-Z gavs ut 2005 och blev hans första stora kommersiella framgång, med över 100 000 sålda exemplar. Mraz tredje album We Sing. We Dance. We Steal Things. som gavs ut 2008 sålde även det bra och nådde en tredje plats på listan över de mest sålda albumen i USA.

I juni 2007 hade han sin första konsert i Sverige under Peace & Love-festivalen i Borlänge. Mraz har i efterhand sagt att han var trött på sitt yrke innan han fick erbjudandet om att komma till Peace & Love-festivalen och att han tänkte att ingen kände till honom i Sverige, men att det ändå vore roligt att åka. När sedan flera tusen personer i publiken stod och sjöng med i hans låtar väcktes hans intresse för musiken igen, och han älskar efter det Sverige och Peace & Love-festivalen.

Mraz är intresserad av fotografering och tar mycket polaroidfoton, vilket lett till publiceringen av boken A thousand things, som släpptes i maj 2008. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar