Hoppa till huvudinnehåll

Kayo

Kayode Maria "Kayo" Söderberg Shekoni, född 17 april 1964 i Järfälla, svensk sångerska, dansare, skådespelerska och programledare i TV. Hon är känd som programledare i Fångarna på fortet och som medlem i gruppen Afro-Dite. I sin tidiga karriär var hon medlem i popgruppen Freestyle, men hoppade av precis före gruppens stora genombrott 1981.

Kayo var en av de första sångerskorna i den våg av dansmusik som kom i slutet av 1980-talet, främst visat på det första albumet, Kayo, som kom 1990SweMix och innehöll singlarna Another Mother och Change of Attitude.

Uppföljaren Kärleksland släpptes 1993 med texter och musik av Orup, där den största hiten blev Om natten. Låtens musikvideo väckte viss uppmärksamhet, då hon visade sig helt naken i en sandkuliss i en fotostudio. Vissa bilder är tagna på måfå då hon har ormskinnskläder på sig och plaskar runt i Mexikanska havet. Har senare släppt skivor som medlem i grupperna Le Click, Out There och La Bouche.

Hon deltog i Melodifestivalen 2002 som medlem i gruppen Afro-Dite, vars melodi Never Let It Go vann. Gruppen ställde även upp i Melodifestivalen 2003 med låten Aqua Playa som slutade sjua i finalen. Tio år efter debuten i tävlingen gjorde de comeback i Melodifestivalen 2012 med låten "The Boy Can Dance" som dock inte gick vidare från sin delfinal i Växjö.

Som soloartist ställde Kayo upp i Melodifestivalen 2006 med låten Innan natten är över, där bidraget åkte ut i delfinalen.

Som skådespelare har hon haft rollen som Angelica Bremling i filmen Pillertrillaren 1994 och samma år gjorde hon den svenska rösten som Nala i Disneyfilmen Lejonkungen där hon även sjöng i duett med Frank Ådahl.

Hon efterträdde Agneta Sjödin som programledare för Fångarna på fortet, från hösten 1994 till våren 1997, tillsammans med Gunde Svan.

Under 2006-2007 var Kayo en av programledarna i TV4:s Förkväll, som sändes varje vardagskväll. Under första säsongen var hon i stort sett med varje sändning, under andra året främst på fredagarna.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar