Hoppa till huvudinnehåll

Kings Of Leon

Kings of Leon är en amerikansk alternative rock-grupp från Nashville, Tennessee bildad 2000 av bröderna Caleb Followill (sång och kompgitarr), Jared Followill (bas, bakgrundssång, keyboard) och Nathan Followill (trummor, sång), tillsammans med deras kusin Matthew Followill (lead guitar och bakgrundssång).

Både deras pappa och farfar gick under namnet "Leon", vilket bandet tog sitt namn ifrån. Gruppens tidiga musik var en blandning av southern rock och garagerock-influenser. Sedan dess har bandet experimenterat med flertalet musikgenrer. Sedan bandets debut 2003 har de växt från en indieakt till att få internationella framgångar, främst i Storbritannien, på Irland, i Sverige och i Australien.

Bandet blev ännu mer populärt i Kanada och USA i och med det fjärde studioalbumet från 2008: Only by the Night. Kings of Leon har totalt fått nio stycken singlar på Top-40 listan i Storbritannien, inklusive förstasingeln "Sex on Fire". "Use Somebody" är också en av Kings of Leons största hitar.

Den 15 oktober 2010 släpptes det femte studioalbumet Come Around Sundown i Tyskland med efterföljande lanseringar i Storbritannien den 18 oktober och i Nordamerika den 19 oktober.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar