Hoppa till huvudinnehåll

Kristoffer Jonzon

Kristoffer Jonzon, född 10 december 1978 i Malmö, Sverige är sångare, pianist, showartist, humorist och låtskrivare. Han började sin karriär som trummis i popbandet Pendletones. Gick solo år 2002 och började skriva låtar på svenska. År 2007 släpptes debutalbumet EGO på Bolero records och i december samma år följde han upp med julsingeln "Jul i mitt hus". Kristoffer har även skrivit låten "Zlatan & Jag" tillsammans med Rasmus Berggrensson.

Kristoffer Jonzons populäraste låtar är duetten "Vi" med Mikael Wiehe samt låtarna "Kyssen vid Rosenlund" och "Man tror vad man ser" som båda låg kort på Svensktoppen. Kristoffer Jonzon medverkade i samband med albumsläppet i TV programmen Nyhetsmorgon, Sommarkrysset och Go´ Kväll. 2008 turnerade han och Bob Hansson i Sverige med föreställningen HEJA VÄRLDEN SHOW. Kristoffer Jonzon är även initiativtagare, värd och regissör av showklubben HYLLAD! som hade premiär på Babel i Malmö i januari 2010 och under 2011 etableras i Stockholm. HYLLAD! är en slags motreaktion mot roastkulturen och i showen får en kändis istället bjudas på sånt den tycker om. Artister spelar den hyllades favoritlåtar, en kock lagar favoriträtten och publiken får skriva komplimanger till gästen. Kristoffer Jonzon är även en av två medlemmar i pophumorbandet Ryska Posten. 2010 släpps en dubbel-EP "Kungliga Postverket" där bandet Ryska Posten, bestående av Kristoffer Jonzon och Valdemar Westesson, står för hälften av skivans innehåll. Andra hälften av skivans innehåll står bandet the Bernadottes, det vill säga Kristoffer Svensson, Nanna Johansson, Marco Padoan, Jacob Lind, Camila Astorga Díaz och Karin Olsson, för.

Den 1 mars 2012 gjorde Kristoffer Jonzon debut som ståuppkomiker på Mack i Malmö.

Den 2 Maj 2013 var det premiär för nya scenkonceptet En Svensk Klassiker på Inkonst i Malmö. En Svensk Klassiker är en varieté där alla nummer handlar om ett ämne som kan klassas som en svensk klassiker. På premiären var temat Melodifestivalen och nästa föreställning på Malmöfestivalen 2013 kommer ha temat Zlatan.

 Denna artikel om en musiker från Sverige är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar