Hoppa till huvudinnehåll

Linda Pira

Linda Marie Pira Giraldo, född 25 augusti 1985, är en svensk rappare. Hon bor och är uppvuxen i Hässelby i norra Stockholm.

Hennes mor Zulima och far Kjell träffades i Colombia där han bodde i 15 år och drev barer. I samband med hennes födelse flyttade paret tillbaka till Sverige. Linda Pira gick gymnasiet på sånglinjen på Fryshuset där hon studerade tillsammans med artister som Lykke Li, Näääk och Sebbe Staxx.

Pira uppmärksammades hösten 2012 när hon gästade Stor på låten Rom och Kush. Under sommaren 2013 släppte hon dubbelsingeln Bang Bang/Bäng Bäng. Tillsammans med The Salazar Brothers arbetar hon på en kommande EP som kommer att släppas på Redline Records.

Under 2013 sändes den sex avsnitt långa dokumentärserien Linda Pira – som du inte visste omSVT Play. Den är producerad av Anneli Kustfält och Agnes-Lo Åkerlind. Åkerlind beskrev Pira med orden "Hon är eftertänksam och rationell, politisk samtidigt som hon inte är det, kicksökare och soft. Hon är en förebild men gör bara sin egen grej. Dessutom verkar hon i en bransch där vi av kvinnligt kön är underrepresenterade och det intresserar mig.". (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar