Hoppa till huvudinnehåll

Lorentz & M. Sakarias

Lorentz & Sakarias är en svensk duo från Södermalm, Stockholm, som består av bröderna Lorentz Johannes Alexander Berger och Martin Sakarias Berger. Sakarias är född 1986, Lorentz den 28:e juli 1991 och de båda är uppväxta på Södermalm. Tidigare hette gruppen Lorentz & M. Sakarias. De släppte debutalbumet "Vi mot världen" 2009. De slog igenom med hitsingeln Mayhem, som är uppbyggd kring en sampling ur Sash!-låten Ecuador.

Lorentz & Sakarias har utöver Mayhem också rönt stor uppmärksamhet för låtar som Baby!, Lever min dröm, Strawberry Remix och Stockholm Serenad. Den sistnämnda låten samplar Adolphson-Falks låt "Stockholmsserenad", och började spelas på radio innan den var officiellt utgiven. Eftersom rättigheterna till samplingen inte var friköpta övervägde Adolphson-Falks skivbolag att stämma bröderna, men frågan löstes genom att bolaget istället gav ut den nya låten.

Den 9 november 2012 släpps duons andra album "Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast". På albumet medverkar gäster som Newkid, jj och Duvchi. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar