Hoppa till huvudinnehåll

Lostprophets

Lostprophets var ett brittiskt band från Wales bildat 1997. På deras två första album var musiken inspirerad av Nu-Metal, men senare blev soundet mer poppigt, vissa kallar det New-Wave rock, andra säger att de blev "fashioncore".

Från början var frontmannen Ian Watkins trummis i hans och Mike Lewis band "Public Disturbance", men när de bildade Lostprophets tog han på sig att bli sångare, även om han trivs bäst bakom trummorna.

Tre av bandets forna medlemmar är så kallade "Straight Edge", (Ian Watkins, Lee Gaze och Mike Lewis) vilket innebär att de är emot droger (Såsom narkotika, alkohol, tobak) och sex utan relation (one night stands). Det kan också innebära att de är veganer/vegetarianer, men alla som var med i bandet är stora snabbmatsälskare och äter kött. Dock har Ian uppgett bruk av droger senaste tiden i en öppenhjärtig intervju i "Kerrang" 2010-02-03

Efter skivsläppet av deras andra skiva 'Start Something' gjorde de även en låt till soundtracket till Spiderman 2, som heter Lucky You.

The Betrayed (2010) med 11 musikspår, musikstilen på låtarna varierar bland popigt som "Liberation Transmission", NU-metal som i deras första skivor och ett nytt mognare sound. Albumet är producerat och skrivet av bandet själva. I samband med den nya skivan blev den nya trummisen Luke Johnson en officiell medlem i bandet. I samband med den nya skivan gjorde bandet en Europaturné som avslutas med "Reading/Leads Festival" 2010-08-29.

Den 19 december 2012 åtalades frontmannen Ian Watkins för flera sexualbrott mot barn. Till följd av detta ställdes samtliga planerade turné-framträdanden in.

Den 1 oktober 2013 gick bandet ut med ett meddelande på Facebook att de "inte längre kan göra musik under namnet Lostprophets". Ett meddelande som undertecknades av alla medlemmar utom Ian.

I november 2013 erkände frontmannen Ian Watkins öppet att han är pedofil och erkänner sig skyldig till övergrepp på barn och innehav av barnpornografi. Detta i en rättegång där han med starka bevis åtalats för våldtäkt mot spädbarn samt flera barn under 13 år. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar