Hoppa till huvudinnehåll

Moto Boy

Moto Boy, artistnamn för Kaj Oskar Ludvig Humlebo, född 2 augusti 1980 i Färila i Hälsingland, är en svensk musiker, popsångare och låtskrivare uppvuxen i Hudiksvall men numera bosatt i Malmö.

Humlebo sjöng i kör som barn och spelade i tonåren mest jazz och improvisationsmusik, innan han började med mer popinriktning och skapade artustnamnet Moto Boy. Han har bland annat turnerat med The Ark och släppte under 2008 sitt debutalbum Moto Boy på skivbolaget Songs I Wish I Had Written. I juletid samma år kom även mini-albumet For Martha och han gav därefter också ut en egen tolkning av Andrew Lloyd Webbers Pie Jesu. Framträdandena karaktäriseras av ett ensamt framträdande, med Humlebo iklädd läderjacka och läppstift, något som enligt honom själv skapar en "dramatisk stämning", något som också kan sägas om själva musiken. Musiken är en typ av melankolisk pop med körer och mjuka trummaskiner. Under 2008 framträdde Moto Boy på bland annat Arvikafestivalen, Piteå dansar och ler, Emmabodafestivalen samt på Sommarkrysset i TV4.

Humlebo medverkade även i musikalen Jesus Christ SuperstarMalmö Opera 2008–2009, där han spelade gitarr i bandet tillsammans med bland andra Lars Ljungberg från The Ark. Motoboy bidrar med en av sina låtar i den svenska filmen: Himlen är oskyldigt blå (2010). I mars 2012 hade teateruppsättningen Lubiewo – Kärleksön urpremiär på Göteborgs Stadsteater, en dramatisering av den polske författaren Michal Witkowskis skandalroman med samma namn. Humlebo skrev musiken till uppsättningen — utgiven på album 2012 — och medverkade även på scen.

I finalen av Melodifestivalen 2009 framförde Moto Boy 2008 års schlagervinnare "Hero", tillsammans med Charlotte Perrelli, som var den som framförde låten i Eurovision Song Contest 2008.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar