Hoppa till huvudinnehåll

O-zone

För den kemiska termen, se Ozon.

O-Zone var en moldavisk poptrio, vars medlemmar var Dan Bălan, Radu Sârbu, och Arsenie Toderas. Gruppen sjöng på rumänska. De gjorde hitlåten Dragostea din tei som toppade hitlistorna i många länder i Europa under 2003 och 2004. Låten skrevs av Dăn Balan men en liknande version dök upp ungefär samtidigt under 2004 av Paula Mitrache, med artistnamnet Haiducii. O-Zone stämde Haiducii och fick rätt i Rumäniens högsta domstol. Straffet blev 10 000 euro. Låtarna är extremt lika och Haiduciis version sålde bättre i till exempel Italien och Sverige medan övriga Europa föredrog originalversionen. I Tyskland låg låtarna etta och tvåa samtidigt på singellistan.

Bandet gjorde också två uppföljare, Despre Tine och De ce plang Chitarele, som också sålde bra, men inte alls i samma omfattning. Även andra låtar som Numai tu och Sarbatoarea noptilor de vara blev hyfsat välkända i öst- och centraleuropa.

O-Zone splittrades 2005 och samtliga bandmedlemmar satsar nu på solokarriärer. Arsenie Toderas sjöng med Natalia Gordienko med låten Loca i Eurovision Song Contest 2006 och har gjort en singel som heter Love Me, Love Me. Radu Sârbu har tillsammans med DJ Mahay spelat in en låt som heter Dulce (Videon till Radu ft. DJ Mahay - Dulce på google video). Han har även gett ut skivan Alone. I juli 2007 återförenades Arsenie och Radu och spelade tillsammans in låten July.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar