Hoppa till huvudinnehåll

Panetoz

Panetoz är ett svenskt band från Jordbro i Stockholm, som består av Pa Moudou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Ismail Badjie och Daniel Nzinga. Bandet har kontrakt med Vägen Ut och Warner Music. Namnet Panetoz kommer från de två första bokstäverna i de tre grundarnas namn: Pa Modou, Nebeyu och Tobias. (Tobias är dock inte med längre.)

Gruppen startade Vägen Ut Vi Unga i Jordbro, med syftet att genom musikintresset hos de unga minska ungdomsbrottsligheten, droganvändning och segregationen och istället erbjuda en kreativ plats för unga att vistas på. Verksamheten skulle erbjuda ungdomar möjlighet att skapa egen hiphopmusik genom en musikstudio och kunnig handledning. Vid starten av det inledande arbetet fanns ett stort behov av en känsla av gemenskap och samhörighet bland de unga i Jordbro, ett av många utsatta områden i Stockholm. Genom att skapa positiva förebilder och en gemensam värdegrund har musikstudion lyckats öka självkänslan hos deltagarna och därmed har utanförskapet kunnat minskas.

Föreningen har blivit en succé. Sedan starten år 2004 har verksamheten nått omkring 100 unga årligen som har fått skapa och spela in egen musik i studion. Verksamhetsfokus har legat på handledningen genom hela musikproduktionen, på kunskapsförmedling samt på skapandet av en gemensam värdegrund för deltagarna. Genom studion har de lyckats bryta mönstret att hiphopkulturen inte är samarbetsvänlig. Ungdomarna hjälps idag åt både med olika arrangemang och med musikskapandet.

Verksamheten har etablerats i studiecirkelform hos Studieförbundet Vuxenskolan, där Pa Modou Badjie nu också är anställd. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar