Hoppa till huvudinnehåll

Petter & Eye 'n' I

Petter, artistnamn för Petter Alexis Askergren, född 25 maj 1974 i Stockholm, är en svensk hiphopmusiker från Södermalm i Stockholm. Han slog igenom med Mikrofonkåt pch Vinden har vänt och har sedan dess släppt åtta fullängdsalbum och två samlingsalbum.

2013 gavs hans debutroman 16 rader ut.

(Från Wikipedia)


Eye N' I (egentligen Henrik Blomqvist) är en svensk rappare och musiker. Namnet "Eye N' I" betyder "vi" och det har han fått från rastafarireligionen. Namnet ska också fungera som en bemärkning på att han är enögd. Eye N' I började rappa vid 11-12 års ålder i gruppen Point Blank Poetics som senare ändrade namn till Phenomena 3. Det var en trio som även innehöll Profilen och DJ Snuff. Detta var i början av 90-talet, numera heter gruppen PH3 som förutom Eye N'I innehåller Profilen, Salem Al Fakir, Nils Wallfält, Jacob Birgersson och Samuel Lancine.

Efter att ha varit backup-rappare för Petter och medverkat i låtar som "Saker och Ting", "Rulla Med Oss" och "Såklart" från Petters andra album Bananrepubliken, fick Eye N' I en chans att spela in sitt första soloalbum som fick namnet "Radiorevolution". I albumet kritiserade han främst musikbranschen för att ha blivit för kommersiell och att det mest fokuserades på att sälja skivor istället för på musiken. Medlemmar från kollektivet Natural Bond, som består av Petter, Thomas Rusiak, Pee Wee och Timbuktu, medverkar på albumet, bland annat i låten "Lär Dom". I remixen av "Höger, Vänster" medverkar den världskände, jamaicanske rapparen Bounty Killer som Eye N' I träffade när han var på pilgrimsfärd i Jamaica. Skivan fick blandad kritik, mestadels väldigt bra, och sålde över 70.000 exemplar. Journalisten Alf Nordback skrev att "Den som kallar Eye N'I för sidekick är orättvis, profet och revolutionär är nog de rätta orden". Nu mera jobbar Eye N' I på MTV i programmet MTV Off Beats.

Eye N' I har även samarbetat med Governor Andy.

Eye N' I var även programledare för MTV:s satsning "Spanking new" där han raljerade mycket över att vara enögd.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar