Hoppa till huvudinnehåll

Porcupine Tree

Porcupine Tree är ett band som spelar progressiv rock, bildat av Steven Wilson 1987 i Hemel Hempstead, Hertfordshire, England. Musiken kopplas frekvent samman med både psykedelisk rock och progressiv rock, men har också påverkats av trance, krautrock och ambient, på grund av Steven Wilsons och Richard Barbieris entusiasm för Kosmische Musik från tidigt 1970-tal, och band som Tangerine Dream, Neu! och Can. Sedan 2000-talets början har Porcupine Trees musik börjat luta mer åt progressiv metal.

Bandet är uppmärksammat för sin multimedia-inriktning, som inkluderar filmer på stora biodukar som en del i konserterna. Detta element introducerades under turnén för skivan In Absentia då bandet började arbeta med den danske fotografen och filmmakaren Lasse Hoile, vars inflytande har gett bandet en distinktiv visuell stil.

Trots att de har skivkontrakt med både Roadrunner och Atlantic, har bandet sitt eget skivbolag, Transmission, som de använder för att ge ut vissa fristående skivor, och specialutgåvor av de ordinarie skivorna. År 2007 blev skivan Fear of a Blank Planet nominerad för en Grammy Award för "Best Surround Sound Album".

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar