Hoppa till huvudinnehåll

Roger Pontare

Fred Roger Pontare, ursprungligen Johansson, född 17 oktober 1951 i Slagnäs, Arjeplogs församling i mellersta Lappland, är en svensk sångare. Han är kanske mest känd för att deltagit i Melodifestivalen vid flera tillfällen. Han vann 1994 med sången Stjärnorna och år 2000 med sången När vindarna viskar mitt namn.

Roger Pontare är far till Viktor Pontare och Vincent Pontare och är bosatt i Bjuråker i Hälsingland. Han är känd för sina originella scendräkter som ofta är designade av Sarah Mårskog.

Pontare medverkade även i Colin Nutleys film Gossip, där han sjöng med Ewa Fröling i en scen.

2005 i "Alla tiders Melodifestival" så blev Roger Pontares "När Vindarna Viskar Mitt Namn" framröstad som den 4:e mest populära vinnaren genom tiderna vilket ledde till att det svenska heavy metal-bandet Hammerfall tillsammans med Roger framförde en metalversion av låten. Sångaren i Hammerfall Joacim Cans har sagt att När Vindarna Viskar Mitt Namn är den bästa melodifestivalvinnaren någonsin och Cans och Pontare sjöng den tillsammans igen i "Så Ska Det Låta" 2011 och i Hammerfalls "Gates of Dalhalla" 2012.

Han deltog i Körslaget 2009TV4 och kom på 3:e plats.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar