Hoppa till huvudinnehåll

Streaplers

Streaplers är en svensk musikgrupp som bildades 1959 i Kungälv som popgrupp men som senare utvecklades till dansband. Originalmedlemmar i Streaplers var Gert Lengstrand (sång), Mats Alfredsson, Göran Liljeblad, Håkan Liljeblad och Lasse Larsson.

Som dansband har man haft stora framgångar på Svensktoppen med låtar som "Valentino" 1976, "Jag har en dröm" ("I Have a Dream") 1987 och "Till min kära" som 1995-1997 låg 73 veckor på listan, varav 22 på förstaplatsen.

I dag är tvillingarna Håkan och Göran Liljeblad de enda fasta originalmedlemmarna. Resterande medlemmar är Kenny Samuelsson, Anders Larsson (som tog över efter Lasse Larsson vilken avled 26 augusti 2004 (Anders Larsson är Lasse Larssons brorson) och Kjetil Granli.

Streaplers räknas som ett av Sveriges främsta och största dansband genom tiderna. 2011 visade SVT dokumentärfilmen "Streaplers och evigheten" (med undertitel "En film om musikalisk uthållighet"), av Michaela Brådhe Hennig & Rex Brådhe, om bandets mer än 50 år långa karriär. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar