Hoppa till huvudinnehåll

Suzzie Tapper

Suzzie Tapper, Susanne Lise-Lott Tapper, född 1 december 1957, är en svensk sångerska och textförfattare. Hon föddes och växte upp i Sundbyberg men är nu bosatt på Södermalm i Stockholm. Hon är främst känd som sångerska och låtskrivare i popgruppen Suzzies orkester. Hon har två barn tillsammans med sin förre man Lasse Karlsson.

Okänt för många är att det är Suzzie Tapper som står för alla sånginsatser i kultfilmen The Ninja Mission, och att skådespelerskan mimar till Suzzies sång.

Suzzie Tapper medverkade som textförfattare i Melodifestivalen 2002, till sången ”Ge mig mitt hjärta tillbaka”, som sjöngs av Jakob Stadell. Hon vågade vid detta tillfälle inte själv framföra bidraget, då hon nyligen blivit diagnosticerad med Parkinsons sjukdom. Hon har sedan dess tänkt om och deltog i den svenska Melodifestivalen 2008 med bidraget Visst finns mirakel till vilken hon också skrivit texten. Låten kvalificerade sig till "Andra chansen" i Kiruna, den 8 mars, där hon gick vidare efter första omgången, men slogs ut i den andra av Nordman.

Den 5 april 2010 sände SVT dokumentären "Suzzie Tapper - jag har parkinson", där hon öppenhjärtigt berättade om sitt liv och sin sjukdom. Hösten 2012 visade samma kanal "Suzzie Tapper - mitt nya liv med parkinson" om hennes behandlingsframsteg och återsteg i musikkarriären.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar