Hoppa till huvudinnehåll

Tina Ahlin

Katrina "Tina" Ahlin, född 6 juli 1967 i Tyresö i Stockholms län, är en svensk kompositör, pianist, sångerska och munspelare.

Multimusikanten Tina Ahlin har en gedigen bakgrund med utbildning vid Stockholms Musikgymnasium, Adolf Fredriks Musikklasser och Kommunala musikinstitutet. Hon har samarbetat med flera av Sveriges största popartister, såsom Lisa Nilsson, Thomas Di Leva, Orup, Stefan Sundström med flera. Hon har medverkat i flera revyer, bland annat Hjalmars spelhåla med Peter Flack på Parkteatern i Örebro, Lorry-revynOscarsteatern och Prins korv under taket med Hans Alfredson och Peter Dalle. Hon har som teatermusiker bland annat arbetat som kapellmästare för musikalen RåttfångarenDramaten. Tina Ahlin har komponerat och arrangerat musik för konserter, teaterföreställningar och långfilmer. För den breda publiken blev hon känd som "vikarierande" lagledare i TV-programmet Så ska det låta. Hon har även haft en uppskattad musikhörna i SVT:s Gokväll. Hon är syster till Lotta Ahlin och gift med trummisen Morgan Ågren.

Våren 2009 var Tina Ahlin aktuell som programledare i tv-programmet Tinas Trädgård på TV4 Plus. Tina har också varit högtidsvärd för SVT:s sändningar kring Valborg, Nationaldag och Midsommar. Av fyra släppta skivor har två blivit grammisnominerade – Sommarkort, den instrumentala skivan med munspel och flygel, liksom 12 sånger av Allan Edwall. Den senaste skivan Decennium släpptes maj 2012, och titellåten från skivan släpptes som singel redan i april.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar