Hoppa till huvudinnehåll

The Trashmen

The Trashmen, amerikansk surf- och garagerockgrupp bildad 1962 i Minneapolis, Minnesota. Gruppen bestod av Steve Wahrer (sång och trummor), Dal Winslow (sång), Tony Andreason (gitarr) samt Bob Reed (bas).

Gruppens största hit blev "Surfin' Bird" som 1964 nådde #4 på billboardlistan, #1 på Tio i topp och #2 på Kvällstoppen. Låten var ett hopkok på två äldre R&B-låtar "Bird is the Word" och "Pa Pa Ooh Mow Mow" som när de kom i gruppens händer mixades ihop till en låt. "Surfin' Bird" är i stort sett det enda gruppen är känd för, trots att de gjorde en hel del annat material också. Men de hade faktiskt en hit till samma år som gick i samma stil, "Bird Dance Beat". The Trashmen spelade ofta instrumentala surflåtar men i många låtar som "King of the Surf" och "My Woodie" sjöngs det. Att trummisen är en av sångarna kan sägas var lite originellt. De flesta av The Trashmens låtar hade i grunden samma uppbyggnad med tre grundackord.

The Trashmen upplöstes 1967 då surfstilen hade försvunnit från marknaden. Gruppen återförenades under 1980-talet och spelade ihop fram till 1989 då Wahrer avled.

Gruppen återskapades 2009 med en ny trummis, efter att tv-serien Family Guy plötsligt hade gjort låten "Surfin' Bird" populär igen. Låten blev så pass populär att den slutade på tredje plats på UK Singels Chart 2010.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar