Hoppa till huvudinnehåll

Twenty 4 Seven

Twenty 4 Seven är ett eurodance- och hip houseband skapat av den holländska producenten Ruud van Rijen 1989. Övriga medlemmar i gruppen var rapparen Tony Dawson-Harrison (Captain Hollywood) (slutade 1991), senare ersatt med Stacey Paton (Stay-C), och sångerskan Nance Coolen, senare ersatt av Stella. Under 2007 gjorde Twenty 4 Seven comeback med sångerskan Elle.

Kombinationen av en manlig rappare och kvinnlig kör var receptet till framgång för dem. Den första singeln I Can't Stand It, ett samarbete med a Hanks & Jacks och MC Fixx it som till och med innehöll lite social kritik mot samhället gick upp till #7 på de engelska hitlistorna under 1990. Den följdes upp av singeln Are You Dreaming och debutalbumet Street Moves.

Efter en schism med Ruud Van Rijen lämnade Dawson-Harrison gruppen och skapade istället Captain Hollywood Project. Gruppen förde en vilande tillvaro fram till 1993, när Stay-C (född Stacey Paton) blev medlem. Han spelade rollen som rappare plus att han även var co-producer. Under sensommaren 1993 släpptes singeln Slave to the Music.

De följande singlarna Is It Love och Take Me Away, gick upp till #5 i Israel. Nu var gruppen världskänd, bortsett från USA och Storbritannien. De spelade till och med i Sydafrika. Singeln Leave Me Alone innehöll en Greatest Hits Megamix.

Även om de hade kontrakt fram till 1996, så var gruppen tyst under de följande två åren. Därefter deklarerade Nance att gruppen upphört på grund av personliga skäl. Stella, som är en erfaren sångerska, turnerade redan med Captain Hollywood Project, ersatte Nance, som istället fokuserade på sin solokarriär. Under sommaren blev både Nances låt Big Brother Is Watching You och Twenty 4 Sevens låt We Are The World väldigt populära i Nederländerna.

Under 1997 släpptes två singlar, You Want My Love och Friday Night. Dessa följdes upp av albumet 24 Hours, 7 Days A Week.

September 1997 lämnade Stella gruppen för att fokusera på en modellkarriär, och under de kvarvarande två åren var Twenty 4 Seven en manlig duo bestående av Van Rijen och Stay-C. De släppte två singlar If You Want My Love 1998 och Ne Ne 1999.

År 2000 cirkulerade planer på att släppa ett nytt album i den ursprungliga konstellationen med Stay-C och Nance men detta inträffade aldrig. 2007 gjorde emellertid Twenty 4 Seven comeback. I slutet av oktober släppte Twenty 4 Seven featuring Elle – den nya sångerskan – en ny singel i Nederländera och Tyskland. Denna producerades av Ruud van Rijen. Singeln kallas Like Flames och är en cover på Berlins hitsingel från 1986. Twenty 4 Sevens version är en "eurotrance, harddance"-låt. Det står även på hemsidan att gruppen kommer att framträda igen. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar