Hoppa till huvudinnehåll

Värmlandspojkarna

Värmlandspojkarna är ett svenskt popband från Karlskoga som bildades 1999 av gruppens kapellmästare Per Henning. Bandet och dess namn kom till av att Per, som under sommarledigheter vistades i Grebbestad vid ett besök på krogen Röde Orm, hoppade in med spelkamraterna under musikernas paus. Succén var given och nästa dag ringde krögaren och bokade grabbarna hela nästföljande sommar. Gästerna frågade efter Per och hans spelkompisar om kvällarna som "de där Värmlandspojkarna", och så kom namnet till.

Värmlandspojkarna som fortfarande under varje sommar har sin huvudsakliga bas som husband i Grebbestad spelar kontinuerligt över Sverige och även i Norge under de övriga månaderna på året. Bandet fick sin nuvarande sättning 2006 när Per Henning (sång och keyboard) genomförde medlemsbyten, vilket resulterade i att Peter Andersson (gitarr och sång) samt Kenneth Augustsson (trummor och sång) tillkom i gruppen. Året efter släpptes bandets första album Där partyt är och med den specialskrivna låten Där sommaren är, skriven av låtskrivarna bakom vinnarbidraget till Melodifestivalen 2000, När vindarna viskar mitt namn, framförd av Roger Pontare, blev den regionalt över västkusten och Värmland en riktig sommarplåga.

Värmlandspojkarnas hittills största framgång var när man 2009 inför deras tredje album kom i kontakt med Adam Alsing på radioprogrammet Äntligen morgon. Han fastnade för singellåten Ut med båten och utsåg den som potentiell sommarplåga det året. Värmlandspojkarna bjöds senare in att närvara i radioprogrammets säsongsavslutning, och låten blev under sommaren deras första nationella hit. Bandet kontrakterades av Warner Music som i slutet av sommaren gav ut albumet med samma namn.

Sommaren 2010 släppte gruppen sitt fjärde album, en EP med namnet Lång het sommar, innehållande en egen version av sommarlåten med samma namn skriven av Ulf Söderberg.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar