Hoppa till huvudinnehåll

White Town

White Town är en indie-pop-grupp från Storbritannien. Gruppen var ursprungligen (1989-90) en trio, men består sedan länge av endast en medlem, Jyoti Mishra.

Mishra föddes i Rourkela i Indien 30 juli, 1966, men har bott i England sedann han var tre år gammal. White Town ses ofta som ett one-hit wonder. I januari 1997 nådde singeln "Your Woman" förstaplatsen på Englandslistan och #23 på den amerikanska Billboardlistan. I Sverige låg låten etta på Trackslistan 1 mars 1997.

"Your Woman" baseras på trumpetsolot från "My Woman" av Al Bowlly från 1933. Bing Crosby spelade ursprungligen in låten året innan.

White Town bildades av Mishra 1989 efter att han sett Pixies spela. Inledningsvis fanns det andra medlemmar på gitarr, bas och trummor men sedan hösten 1990 har Mishra främst arbetat på egen hand, med viss hjälp av inhyrda musiker.

Mishra, en ex-marxist, har ofta politiska inslag i sina låtar beslöjade i form av personliga relationer. Efter ett oroligt samarbete med EMI blev Mishra sparkad under 1997. Efter det har han återgått till att arbeta med indiebolag.

2006 gav den svenska indielabeln Heavenly Pop Hits ut en 7" vinylsingel med White Town. Skivan hette "A New Surprise EP" och följdes upp av albumet Don't Mention the War, som dock släpptes på Mishras egen label, Bzangy Records.

Mishra bor i Derby.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar