Hoppa till huvudinnehåll
Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP

Nu finns BUU-klubben också på Spotify

Först ute är hela produktionen av låtarna i Strumphittarna.

Barnredaktionen på Svenska Yle har publicerat låtarna från musikprogrammet Strumphittarna. Lyssna på Spotify eller andra platser där musik finns.

MGP 2020

MGP 2020 söker stjärnor i sång och dans!

Vill du skriva en låt, sjunga eller dansa i MGP-finalen?

MGP 2020 söker låtskrivare, sångare och dansare i åldern 8-15 år! Dansuttagningar ordnas i mars, låtarnas deadline är 5 april och finalen direktsänds 10 oktober i Yle Fem och på Arenan.

Sök till MGP 2020!

Du kan söka till MGP 2020 redan nu!

Om du är 8-15 år (född 2005-2012) och gillar att sjunga, skriva låtar och drömmer om att stå på scen kan du söka till MGP 2020.

Nytt för BUU-klubbisarna

Prisbelönt animationsserie får inte visas för målgruppen - Rädda Barnen håller inte med: "Barnen har rätt att få skydd mot och kunskap om sexuellt våld"

Tre av de fyra avsnitten fick en åldersgräns på tolv år.

Animationsserien Min kropp är min har belagts med åldersgränser som gör att många barn inte får se serien. Rädda Barnen anser att serien lämpar sig för yngre barn, medan bildprogramsnämndens ordförande försvarar åldersgränserna. Svenska Yle är samproducent för serien.

Teckenspråk och stödtecken

Nu finns BUU-klubben med stödtecken

Dessutom utkommer två andra barnserier med stödtecken.

Svenska Yles barnredaktion satsar på innehåll med stödtecken. I två veckors tid använder BUU-klubbens programledare stödtecken. Dessutom finns det nu två andra serier för barn där huvudpersonerna använder stödtecken.

Audioinnehåll för småbarn

Piki-BUU

Bobbo och Doddo hjälper barn att börja tala - nu finns svenska succén Babblarna också på Piki-BUU

Språkljuden i Babblarna hjälper barnen in i talets värld.

De färggranna figurerna Babblarna utvecklades för att hjälpa barn som behöver extra stöd för att komma igång med språket - men i Sverige älskas Babblarna numera av alla små barn. Babblarnas klara färger, enkla former och det långsamma berättartempot är det som gör att barnen fastnar för de korta videorna, menar Babblarnas skapare Anneli Tisell.

BUU-appen

BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

Nyligen publicerat - Barn