Hoppa till huvudinnehåll
Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP

Behöver du hjälp? Superhjälparna rycker ut med en hjälpande hand!

Vuxna som behöver hjälp efterlyses!

Vi behöver alla hjälp ibland, med små eller stora saker. Det svåra kan vara att be om hjälp när man behöver det. Barnprogrammet Superhjälparna efterlyser nu vuxna i hela Svenskfinland som behöver hjälp med olika saker - kanske just du har ett uppdrag som ett gäng barn kan hjälpa dig med? Eller känner du någon annan som behöver hjälp? Tipsa oss gärna!

Fyra barnprogram från Svenska Yle nominerade till Venlastatyett

Vinnaren avgörs i en publikomröstning.

Hela fyra barnprogram från Svenska Yle tävlar om en Venla 2018: Hittehatt, Strumpkören och Superhjälparna som visas i BUU-klubben samt dramaserien Steffi för ungdomar. Vinnaren i kategorin barn- och ungdomsprogram avgörs i en publikomröstning.

Vilka berättelser hjälper barnen?

Bra sagor och barnfilmer hjälper att hantera det jobbiga.

Vi vill skydda barnen. Leder detta ibland till att vi berövar dem möjligheten att spegla sig i berättelser där de känner igen sina rädslor, sin ensamhet och sin utsatthet?

Barn och känslor

Lär dig kontrollera ditt inre monster med BUU-klubben

BUU-klubben hjälper alla att förstå och hantera känslor.

Vad kan man göra om man är riktigt arg? Hur pratar man om känslor? Den här veckan har BUU-klubben känslohantering och våld som tema. BUU-klubbsledare Lisa Gerkman hoppas att alla lär sig något.

MGP 2018

MGP-vinnarnas nya musikvideo Dansa!

Melodi Grand Prix 2018 vinnare är Moski och Zingo.

Flickorna tycker om att dansa och röra på sig och det fick dem att skriva låten. Här sprider de sin glädje och sitt budskap genom musikvideon som är skapad just för dem. Den var en del av MGP-priset, förutom pokal, ära och berömmelse! Produktion: Five Corners Production #mgpfinland

BUU-klubben och kroppsmedvetenhet

Efter #metoo - nu tar också BUU-klubben upp kroppsmedvetenhet för barn

"Viktigt att tidigt tala om psykisk och fysisk integritet."

Ska det överhuvudtaget gå att ändra på mönster och attityder måste man börja med barnen. Så resonerar Svenska Yles barnredaktion som nu lyfter fram frågor kring den egna kroppen, fysisk närhet och gränser. Vi ger också föräldrar verktyg att tala om de här frågorna, skriver Malin Olkkola, som är en av BUU-klubbens programledare.

BUU-appen

BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

Nyligen publicerat - Barn