Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen!

Du har landat på Yles svenskspråkiga bolagssidor. Söker du kontaktuppgifter till Yle hittar du dem här.

Yle är Finlands public service-bolag, hela folkets Yle. Vi erbjuder alla finländare tjänster och innehåll via tv, radio och webben. Yle har fyra tv-kanaler, sex radiokanaler och ett omfattande utbud av tjänster och innehåll på webben.

Svenska Yle står för hela det svenskspråkiga innehållet i tv, radio och på webben. Svenska Yles kanalfamilj på tv med Yle Fem, på radio med Yle Vega och Yle X3M samt på webben med Svenska.yle.fi och Yle Arenan, bildar en stark helhet med ett omfattande public service-utbud för den svensk- och tvåspråkiga befolkningen.

På gång inom bolaget

Jonas Jungar: Ansvarsfull journalistik - alla medierevolutioner till trots finns det vissa principer som består

Kampanj vill visa vad seriösa medier förbinder sig till.

Redan år 1968 beslöt de finländska massmedierna gemensamt att övervaka sig själva för att bidra till förtroendet för journalistiken. Så föddes Opinionsnämnden för massmedier (ONM) och Journalistreglerna. Jonas Jungar skriver om en jubilerande 50-åring och en ny kampanj som känns mer relevant än någonsin.

Yle i ett nötskal

Det viktigaste du behöver veta om Yles uppdrag och verksamhet: När bolaget grundades, vem som äger Yle, vad vi gör och hur vi finansierar vår verksamhet.

Bläddra i den nya Yle-broschyren på webben

Information om oss i behändig form.

Grundläggande fakta om oss i ett behändigt paket. Vad är bra att känna till om Yle - innehåll, tjänster, publiken, det regionala eller organisationen? Det går också bra att beställa pappersversionen via kommunikationsavdelningen yleisradio@yle.fi.

På gång på Svenska Yle – vårt nyhetsbrev

Publicerar du material kring våra program och vill du veta vad Yle erbjuder på svenska? En gång i månaden skickar vi ut ett nyhetsbrev om kommande program och evenemang. Här kan du prenumerera och läsa äldre nyhetsbrev.

Så använder Yle sina medel

De viktigaste nyckeltalen gällande Yles ekonomi.

Vårt utbud i tv, radio och på webben finansieras med Yleskatten. Den möjliggör en bred palett av program och tjänster som alla finländare kan välja bland.

Vad vet vi på Yle om vår publik?

Yles innehåll anpassas efter finländarnas önskemål.

70 procent av finländarna använder Yles tjänster dagligen. En tycker om nyheter, en annan föredrar sport medan en tredje brinner för kulturutbudet.

Synpunkten

Yles arkivinnehåll

Om Yle Arkivet

Så här bäddar du in Arkivets material.

Yles arkiv består av en unik samling finländskt innehåll. Bland annat finns tv-program och film från och med år 1906 samt radiomaterial från 1935 fram till dags dato.

Arkivfilmer från Finland för gratis bruk

På Vimeo finns Yles stumfilmer att använda fritt!

Yle öppnar sitt arkiv med ett urval videofilmer på Vimeo, som får användas fritt av alla. I dem beger vi oss till både stad och landsbygd. Filmerna är från 1918-1960 och producerade av filmbolagen Fennada-Filmi, Filmiseppo och Veikko Itkonen.

Info till våra samarbetspartner

Producerar du program för Svenska Yle? Här finns information för dig som förser Yle med samproduktion, beställningsprogram och inköp.

Frågor & svar

Besök Yle!

Så här går det till om du vill besöka oss på Yle.

Vi ordnar rundvandringar som är öppna för alla bland våra lokaler i Böle och Tammerfors. Läs mera om hur du bokar en guidning!

Du och vi

Yle som arbetsgivare

Redaktör den vanligaste yrkesbenämningen

Yle sysselsätter direkt och indirekt tusentals finländare och stärker den kreativa branschens livskraft.

Ta kontakt

Telefon:

Yles växel: +358 9 14801

Besöksadress i Helsingfors:

Radiogatan 5, 00240 Helsingfors

Nyligen publicerat - Bolaget