Hoppa till huvudinnehåll
Finlands populäraste innehåll på webben, tv och radio. Gör ett jobb som är betydelsefullt för alla finländare.

Innehåll från Sommarreporter

Huvudinnehåll

Varför söka jobb hos oss?

Du får arbeta i Finlands största och mest mångsidiga mediehus. Vårt gemensamma uppdrag är att öka förståelsen för varandra och världen samt stärka det finländska samhället och den finländska kulturen.

I det här jobbet gör du innehåll för de mest populära kanalerna på webben, radio och tv i Finland. Vårt innehåll når 96 procent av finländarna varje vecka.

Vi erbjuder dig moderna arbetsredskap och en arbetskultur som bygger på ständigt lärande - vi uppmuntrar till kreativitet och ger utrymme för nya idéer.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en god allmänbildning och är intresserad av din omvärld lokalt, regionalt och globalt.

Du har en god språkkänsla och lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift. 

Vi uppskattar om du har video- och/eller grafiskt kunnande, fotograferar stillbilder och klarar av visuellt berättande också på sociala medier. 

Du delar våra viktigaste värderingar och principer: att vara oberoende, tillförlitlig, pålitlig och att uppskatta andra.

Nyheter om ekonomi, kultur, politik, sport...

Sök jobb på Svenska Yles nyhetsredaktioner i Helsingfors, Åbo, Vasa, Borgå och Ekenäs

Som reporter jobbar du med att intervjua, sammanställa och presentera inslag för våra plattformar. Det kan handla om nyheter eller inslag i Yle Vega, inslag för Tv-nytt, webbvideor för Arenan eller webbtexter till svenska.yle.fi. 

Det kan också hända att du rapporterar live, jobbar vid vår radiodesk med nyhetssändningar eller vid vår webbdesk - mycket beror på dig själv, ditt kunnande och dina styrkor.

Ansökningstiden gick ut den 17.1.2021. Du hittar övriga lediga jobb på Yle på adressen rekrytering.yle.fi.

Sök jobb på Yle X3M

Yle X3M söker varje år flera sommarreportrar för att vikariera våra redaktörer och programledare. Då du jobbar på Yle X3M ska du känna till Svenskfinland och veta vad unga finlandssvenskar intresserar sig för. Du ska vara intresserad av din omvärld och kunna återge både stora nyheter och små personliga historier på olika sätt beroende på plattform.

Vi har redaktioner i Helsingfors och Vasa, och sommarjobben kan utföras på någondera orten.

Ansökningstiden gick ut den 17.1.2021. Du hittar övriga lediga jobb på Yle på adressen rekrytering.yle.fi.

Sök jobb på Svenska Yles utgivning

På Svenska Yles utgivning får du jobba med utgivningsplanering, paketering och spridning. Du får fundera på marknadsföringsrubriker, bilder, innehåll för sociala medier och lära dig hur innehåll paketeras och sprids för olika målgrupper på olika sätt. 

Bildbehandling och grafik är bekanta för dig. Du har ett målgruppstänk, tycker om att röra dig på sociala medier och är intresserad av att följa med och sprida ordet om intressanta dramaserier, poddar och dokumentärer.

Ansökningstiden gick ut den 17.1.2021. Du hittar övriga lediga jobb på Yle på adressen rekrytering.yle.fi.