Hoppa till huvudinnehåll
Ett jobb som ökar förståelsen för varandra och världen. Hos oss skapar du Finlands intressantaste innehåll för webb, tv och radio.

Innehåll från Sommarreporter

Huvudinnehåll

Varför Yle?

Hos oss får du jobba med innehåll för våra kanaler på webben, radio och tv. Vi erbjuder dig ett spännande, meningsfullt och omväxlande jobb i en inspirerande och proffsig arbetsgemenskap. Du får ta ansvar och dessutom utvecklas till ett proffs inom ditt eget intresseområde.

Yle är Finlands största mediehus och tillsammans jobbar vi för att öka förståelsen för varandra och världen samt stärka det finländska samhället och kulturen. Svenska Yles huvudredaktion finns i Helsingfors, men vi har även redaktioner i Borgå, Ekenäs, Jakobstad, Vasa och Åbo.

Vår arbetskultur bygger på ständigt lärande och vi uppmuntrar till kreativitet och nya idéer. Som sommarreporter får du jobba självständigt och vara med i händelsernas centrum!

Sommarreporter 2022: Märta Nummenmaa - Spela upp på Arenan

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en god allmänbildning och är intresserad av din omvärld lokalt, regionalt och globalt. Du har en god språkkänsla och lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift. Du följer våra journalistiska principer och delar Yles värderingar: Oberoende, pålitlighet och respekt för människan.

Du är en positiv, trevlig och samarbetsvillig kollega som gärna tar dig an nya utmaningar och som trivs med ett snabbt tempo. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av journalistik men det viktigaste är att du som person är driven, idérik och initiativtagande.

Du är också redo att lära dig nytt och dela med dig av din kunskap till andra.

Nyheter om ekonomi, kultur, politik, sport, fenomen...

Sök jobb på Svenska Yles nyhetsredaktioner i Helsingfors, Åbo, Vasa, Borgå och Ekenäs

Som reporter jobbar du med att intervjua, sammanställa och presentera inslag för våra plattformar. Det kan handla om nyheter i Yle Vega, inslag för Tv-nytt, webbvideor för Yle Arenan eller webbtexter till svenska.yle.fi.

Det kan också hända att du rapporterar live, jobbar vid vår radiodesk med nyhetssändningar eller vid vår webbdesk - mycket hänger på dig själv, ditt kunnande och dina styrkor.


Tiden för att söka tog slut 16.1.2022. På adressen rekry.yle.fi kan du läsa om andra lediga jobb på Yle.

Sök jobb på Yle X3M

Yle X3M söker reportrar och programledare som känner till Svenskfinland och vet vad unga finlandssvenskar intresserar sig för. Du ska vara intresserad av din omvärld och kunna återge både stora nyheter och små personliga historier på olika sätt beroende på plattform.

Vi har redaktioner i Helsingfors och Vasa, och sommarjobben kan utföras på någondera orten.


Tiden för att söka tog slut 16.1.2022. På adressen rekry.yle.fi kan du läsa om andra lediga jobb på Yle.

Sök jobb på Svenska Yles utgivning

På Svenska Yles utgivning får du jobba med utgivningsplanering, paketering och spridning. Du får fundera på marknadsföringsrubriker, bilder, innehåll för sociala medier och lära dig hur innehåll paketeras och sprids för olika målgrupper på olika sätt.

Bildbehandling och grafik är bekanta för dig. Du har ett målgruppstänk, tycker om att röra dig på sociala medier och har ett intresse att följa med och sprida ordet om intressanta dramaserier, poddar och dokumentärer.


Tiden för att söka tog slut 16.1.2022. På adressen rekry.yle.fi kan du läsa om andra lediga jobb på Yle.