Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Yle Visit

Huvudinnehåll

Besök Yle!

Välkommen att kika bakom kulisserna under en rundvandring på Yle.

Det förnyade konceptet Yle Visit ger publiken en möjlighet att se hur program blir till och låter besökarna stiga in i redaktionernas intressanta värld. Vem som helst, var som helst kan delta i en virtuell rundvandring på Yle. Bolagets främsta experter, med andra ord de som jobbar på Yle, är dina guider.

Under varje Yle Visit-rundtur får besökarna bekanta sig med en eller flera av Yles redaktioner. Rundturerna direktsänds och du kan följa med dem på Yle Arenan. Med ett Yle-konto kan du som inloggad skicka in frågor och kommentarer under rundvandringen.

På grund av coronaläget ordnas rundturerna i nuläget endast på distans.

Bra att veta om Yle Visit

Du kan följa med då Yle Visit direktsänds eller titta på inspelningen senare på Yle Arenan.

Du kan anmäla dig på förhand och skicka in frågor via enkäten. Det är inte obligatoriskt att anmäla sig på förhand, men det ger oss en bättre bild av publikens storlek och möjlighet att fundera på frågorna på förhand.

Du kan delta genom att skicka din fråga eller hälsning till deltagarna i direktsändningen via Yles chatt. Du behöver ett Yle-konto för att kunna kommentera.

Yle Visit på kommande

Yle Visit-rundvandringar under våren och hösten 2022

Under våren har Yle Visit besökt tre av Yles redaktioner (YleX, Kioski, Puoli7 / Halv sju och Yles finskspråkiga nyheter Yle Uutiset. Under ledning av Inkeri Alatalo får publiken lära känna redaktionerna och dess medarbetare.

Under hösten har vi bland annat fått bekanta oss med Radions symfoniorkerster som förbereder sig för konsert i Musikhuset i Helsingfors. Se alla tidigare inspelningar från rundturerna på Yle Arenan.

Tidigare Yle Visiter

Frågor

Vi hjälper gärna. Kontakta Yle Visit per e-post: yle.visiitti@yle.fi.

Läs också Yles dataskyddsbeskrivning för evenemang.