Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Dataskydd

Huvudinnehåll

Dataskydd

Vi handlar enligt god praxis för dataskydd när finländarna använder våra tjänster. Läs mer om dataskydd på Yle!

Symbolbild på en dator med en skärm.

I vilket syfte används mina uppgifter?

Dina uppgifter används för att förverkliga och utveckla våra tjänster. Detta för att Yles tjänster ska fungera felfritt på alla dina enheter och så att vi exempelvis kan rekommendera annat innehåll som kan intressera dig. Läs mer om i vilket syfte vi använder dina uppgifter.

Symbolbild på ett fingeravtryck.

Vilken information samlas in om mig?

Vi kan be om dina uppgifter när du använder våra tjänster eller skapar ett Yle-konto. Du väljer själv om du vill delge oss uppgifterna. I samband med användningen samlar vi även in vissa uppgifter automatiskt. Ett exempel är vilken enhet du använder. Läs mer om vilken information som samlas in om dig.

Symbolibild på ett öga inne i ett förstorningsglas.

Vilka är mina rättigheter?

Du har rätt att veta exempelvis vilken information som samlas in om dig och till vilket ändamål uppgifterna används. Du kan även granska dina uppgifter och be om att få dem korrigerade eller raderade. Läs mer om dina rättigheter.

Symbolbild på en wifi-symbol.

Är mina uppgifter skyddade?

Din personliga integritet är viktig för oss. Därför fäster vi stor vikt vid dataskydd och datasäkerhet när vi planerar, förverkligar och upprätthåller våra tjänster. Läs mer om hur vi skyddar dina uppgifter.

Symbolbild på en jordglob inne i ett hjärta.

Dataskydd och värderingar

När vi behandlar dina personuppgifter styrs Yle både av dataskyddslagar och bolagets värderingar. Våra värderingar baserar sig på trovärdig, oberoende och respekt för människan. Våra innehåll och tjänster finns till för dig. Läs mer om dataskydd och Yles värderingar.

Yles dataskyddsbeskrivning och cookies

Dataskyddsbeskrivning

Dataskyddsbeskrivningen beskriver hur Yle samlar in och behandlar personuppgifter. Bekanta dig med Yles dataskyddsbeskrivning.

Dina rättigheter

Läs mer om vilka rättigheter du har till dina uppgifter och hur du kan utnyttja dina rättigheter. Läs mer om vilka rättigheter du har