Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Egenland

Huvudinnehåll

Egenland på finska

Kaikki artikkelimme löytyvät suomeksi.

Programavsnitt på Arenan

Flyg över Finland

Stig på Egenlands avkopplande flyg över Finland, från Hangö till Utsjoki, från Märket till Ilomants. Känner du igen platserna uppfrån? Ordna en tävling i hemmasoffan, vem har fågelperspektiv och vem tittar på världen genom ett periskop?

Glid över naturis i Kuopio

Den här skridskoåkningstävlingen kom till Kallavesi på 1980-talet med ett gäng holländare. Finland Ice Marathon erbjuder en chans att mäta sina egna krafter med naturens. Egenland besökte Kuopio i februari 2020.

Trädens själ finns i Tohmajärvi

Natasha Podkolzina älskar träd, så hon byggde sitt drömhus Onnela mitt i skogen. På utställningen Puun sielu finns träkonstverk av alla de slag och på slöjdkurser kan du pejla ditt eget förhållande till träets natur.

Skidan slinter på kärret i Pudasjärvi

På konstnären Kari Tykkyläinen årliga klacksko- och blomklänningskärringskidning står klafsande, krypande och befriande skratt på agendan. Det är en schyst tävling så ingen lämnas i kärret och nästan alla vinner.

I Lönnrots fotspår i Vitahavskarelen

Genom de kajanaländska fjällandskapen går en gammal rutt som användes av vitahavskarelska gårdfarihandlare. Längs den vägen tappade Elias Lönnrot bort sig på en av sina diktsamlarfärder.