Hoppa till huvudinnehåll

Nyligen publicerat - Eurovision 2012

 • Sverige vann årets Eurovision

  Loreen sjöng hem segern till Sverige i årets upplaga av Eurovision Song Contest. Hon vann med 372 poäng. Poängantalet är endast 15 poäng under det rådande rekordet som är 387 poäng och innehas av Alexander Rybak och Fairytale. Euphoria fick högsta poäng av 18 deltagarländer, och endast Italien gav inga poäng alls till låten.

 • Vadslagnings-listorna 26 maj

  Precis innan final tror vadslagningsbyråerna ännu på att Loreen tar hem vinsten. Hon har rekordlåga odds för vinst.

 • 27:e maj: nu sätter vi siktet mot Solna

  Loreen höll för favorittrycket och säkrade Sveriges första seger på tretton år. Det finns faktiskt bara exakt en sak som är tråkigt med det och det skulle väl vara överlägsenheten. En klar vinst är detsamma som tråkig tv.

 • Tobson tippar: så här går det i finalen

  Det är dags att göra det jag både älskar och hatar - att försöka tippa hur det ska gå när både jurygrupper och telefonröstare släpps lösa på finalens 26 deltagare. Förra året hade jag ju fullständigt fel. Så illa går det nog inte ikväll.

 • Webb-TV: Carolina och Edward kommenterar för Sverige

  I vårt glada grannland Sverige kan tv-tittarna njuta av Edward af Sillén (i sällskap av Gina Dirawi) och radiolyssnarna av Carolina Norén. Vad är skillnaden mellan att kommentera i radio och tv? Och vad förväntar sig deras tittare och lyssnare för resultat för Loreen ikväll?

 • Webb-TV: Pernilla tippar finalen

  Pernilla är fortfarande i Baku och ska i kväll se på finalen. Hon säger att hon gärna själv skulle uppträda, men nöjer sig nu med att tippa topp tre. Hon gick inte själv vidare men Pernilla är vid gott mod och tippar snabbt sin egen topp tre för kvällens final i Eurovision Song Contest i Baku. Tror du likadant? Vem är din vinnare 2012?

 • 26:e maj: inte dör musiken riktigt än

  I kvällens stora final från Baku kommer värdlandets sångerska ut på scenen som trettonde deltagare. Beväpnad med nyfixade läppar och en dramatisk högteknologisk klänning sjunger hon om hur det känns när musiken dör. En ganska träffande metafor för hela årets tillställning. I den europeiska tv-historien utmärker sig Eurovision Song Contest som det viktigaste vi har. Europa är en liten men diversifierad världsdel med olika vanor, kulturer, traditioner och språk. Nästan alla försök att binda européerna samman har varit politiska, ekonomiska eller militära.

 • Gayfolket oroat i Baku

  Schlagerfansen i Azerbajdzjans huvudstad Baku oroas av aktioner riktade mot homosexuella. Nätsidor har hackats och hot mot de homosexuella har lagts ut på internet.

 • 25:e maj: vem som helst kan bli en hjälte

  Jag lovar er att Malta aldrig kommer att vinna fotbolls-EM eller ishockey-VM. Allt som oftast är de bara små, chanslösa och glada för att få vara med. Igår gungade hela ön till när lille Kurt Calleja skrällde sig till final. Det var nog inte många som trodde malteserna skulle ta sig särskilt långt, men ibland räcker det med gott humör och en enda fungerande hook. Och en Kurt. Nu har han för evig gått från att vara en bartrubadur till att vara stjärna hemma bland kobbarna.