Hoppa till huvudinnehåll

Nyligen publicerat - Frågor och svar

 • Yle-konto – din tjänst

  Information och tips kring Yle-konto.

  Med Yle-kontot loggar du in på Yles alla tjänster, såsom Arenan, Nyhetskollen och Svenska.yle.fi. Då du loggar in kan vi ge just dig ett intressant och skräddarsytt innehåll.

 • Premiering på Yle

  Styrelsen beslutar om hur Yleanställda belönas.

  Resultatpremier är ett ledningsverktyg som omfattar alla Yleanställda. Styrelsen beslutar om hur personalen belönas.

 • Tidssignalen på Yles radiokanaler

  Ta reda på tidssignalens exakthet i radio.

  Hur exakt är tidssignalen i radion? Systemet med tidssignaler har en exakthet om ± 100 ms. Tidssignalen i radio består av sinusvågpulsar, fem stycken 100 ms långa och en 500 ms lång. Den sist stigande kanten, det vill säga början, anger rätt tidpunkt.

 • Hur högt är Yle-tornet i Böle?

  Intressant kuriosa om Yle-tornet i Böle.

  Hur högt är Yle-tornet i Böle? Sändnings- eller länktornet i Böle är 146 meter högt. Det är arkitekt Mikko Armanto som ritat tornet som stod färdigt 1983.

 • Hjälpverksamhet och insamlingar – så här samarbetar Yle

  Yle samarbetar med utvalda partner kring hjälpverksamhet.

  Hur fungerar Yles samarbete med insamlingar och hjälpverksamhet? Yle samlar inte själv in pengar eller bedriver hjälpverksamhet, utan stöder vid behov hjälpverksamhet via den egna programverksamheten.

 • Besök Yle!

  Så här går det till om du vill besöka oss på Yle.

  Vi ordnar rundvandringar som är öppna för alla bland våra lokaler i Böle och Tammerfors. Läs mera om hur du bokar en guidning!

 • Högupplösta kanaler (HD) på Yle

  Allt du behöver veta om Yles HD-kanaler.

  Introduktion Sedan 28 januari 2014 erbjuder Yle alla sina tv-kanaler i HD-format. Sändningarna i standardkvalitet, SD-sändningarna, upphör den 31 mars 2020. Högupplösnings- eller HD-sändningarna syns i det markbundna nätet i hela Finland i mars 2020.

 • Repriser – varför, och varför inte?

  Sändningen av repriser bygger på välavvägda beslut.

  Varför visar Yle repriser istället för nya program? Yle erbjuder tv-program på fyra kanaler ungefär 20 000 timmar om året. Det här innebär över 50 timmar tv-sändningar per dygn. Alla program går inte att visa under bästa sändningstid och därför är det många tittare som missar våra sändningar.

 • Åldersklassificeringen och Yles tv-program

  Genom att använda åldersgränser vill Yle skydda sin publik.

  Hur fungerar åldersklassificeringen av Yles tv-program? I Finland märks filmer, tv-program och digitala spel med åldersgräns- och innehållssymboler. Yle ansvarar själv i stor utsträckning för märkningen av egna program och Centralen för mediefostran och bildprogram (MEKU) övervakar att åldersgränserna följs. Programmen märks med både åldersgräns och innehållssymboler.