Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Hajbo på Stafettkarnevalen

Hajbo Nytt!

Hajbo Nytt: Stipendier

Blir man glad eller ledsen av skolstipendier?

Stipendier är till för att uppmuntra och motivera eleverna. Men gör de det eller kunde man uppmuntra eleverna på något annat sätt? Hajbo Nytts reporter Rebecka träffar Emilia och Melvin från elevkåren i Kottby och frågar vad de tycker om saken.

Hajbo Nytt: Falska nyheter

Aktualiteter för barn.

Många nyheter försöker fånga publiken med häftiga rubriker. Det sprids också falska bilder och nyheter eller så kallade "fake news" på nätet. Men hur kan man veta om en nyhet är sann? Och varför vill man sprida falska nyheter? Rebecka träffar nyhetsexperten Jonas Jungar på Yle Nyheter.

Hajbo Nytt: Escape Room

Aktualiteter för barn

Ett spel som har blivit jättepopulärt på sista tiden är Escape Room. De är interaktiva live-spel som går ut på att man ska hitta ledtrådar som hjälper en att ta sig ut ur ett rum eller en knepig situation. Man har en timme på sig att lösa problemet. Spelen är ofta kluriga men jättespännande och man löser det bäst tillsammans i grupp. Hajbo Nytts team med Maddie, Anna, Luca och Ochuko träffar live-spels experten Aleksi Jokela och testar Escape room- spelet Airplane.

Annat intressant

Våga tala finska - inte alltid så lätt

Hajbos musikvideo 2017: Våga tala finska.

Du sitter knäpptyst bland ett gäng finskspråkiga i din egen ålder. Du skrattar när de andra skrattar, trots att du egentligen inte riktigt förstod skämtet. Du vill kommentera något, men måste först samla mod för att våga öppna din mun. Ja, och så måste du också komma ihåg vad det där ena ordet är på finska, för att sedan fundera ut hur man egentligen böjer det krångliga ordet rätt.

Dans tutorial till refrängen av VÅGA TALA FINSKA

Dans tutorial till refrängen av VÅGA TALA FINSKA

Elsa, Ronja och Sofia visar hur danskoreografin går i refrängen till Hajbos musikvideo 2017 VÅGA TALA FINSKA Det här är dansen du ska lära dig ifall du vill vara med och dansa på Stafettkarnevalen 2017 ;) Koreografi: Elsa och Ronja

Hajbolåten: Våga tala finska

Hajbolåten: Våga tala finska.

Här är den äntligen! Årets Hajbolåt 2017: Våga tala finska. Såhär såg det ut i musikstudion när sångarna Keira, Daniel och Stella bandande in låten. Låtens musikvideo kommer ut i maj och den kommer att bli såå bra!

Telefondans tutorial

Telefondans tutorial.

Vill du vara med och dansa i Hajbos musikvideo 2017 till låten "Våga prata finska"? Här ser du Livs koreografi.

Mera grejer att kolla in

Hajbos egen chef Ramses fixar hundiga mellanmål

HAJBO Dogvlog

Vilket hundliv man lever ibland! Fast ibland är det inte så tokigt...

hajbo på arenan

Massor med bra stuff på Barnens Arena

Här hittar du allt som Hajbo nånsin visat - allt.

Kom in och kika på alla fina videoklipp på Barnens Arena. Där finns ingenting för vuxna, så om du söker program om blomrabatter eller rutiga scarfar får du gå nån annanstans. :-) Hajbooooo! Ps: Du har väl redan installerat appen i telefonen eller plattan???

Hajbo serier

Hajbo Epic Night Battle - turnering

11-13-åringar från hela landet spelar loss med oss.

Den stora nyheten i år är att vem som helst, var som helst i landet, kan delta! Du kan nämligen koppla upp dig hemifrån och vara med och tävla i kvalificeringsturneringarna online. Vårens turneringar pågår från mars till mitten av maj och ytterligare fyra spelomgångar blir det under hösten. Kom med och spela du också! Anmäl ditt intresse till gruppen i WHATSAPP så får du veta mera. Skicka förnamn + efternamn samt ordet "spelgruppen" till 040 324 3695. Se senaste klippen på Arenan och Youtube

Amanda

En dramaserie om 12-åriga Amanda och hennes liv.

Livslång vänskap som plötsligt knakar i fogarna En dramaserie om 12-åriga Amanda och hennes liv. En dramaserie för Hajbo. Nya avsnitt av Amanda blir det i april 2017. Du hittar alla hittills publicerade avsnitt på Arenan och Youtube!

Hajbotisdag

Det mesta och det bästa med Hajbos programledare.

Hajbotisdag tar upp det som är aktuellt just nu. Det kan handla om kändisar, nyheter, challenges - inget är omöjligt! Här hittar du oss! Arenan och Youtube!

Vi pratar om mobbning

Vi får ta del av barnens egna mobbningshistorier.

Hajbo mobbning är en serie som tar upp barnens egna mobbningshistorier. Barn berättar både anonymt och icke-anonymt om hur de upplevt mobbning eller varför de varit mobbare. Ifall du själv känner att du blir mobbad så ska du gärna ta kontakt med din egen skolas skolkurator eller skolpsykolog. Se hela serien här Arenan och Youtube!

Prata med mej på instagram!

#mgpfinland - MGP på instagram

Följ mej i sociala medier

Snapchat - hajbooo

Tala med mig där!

Bläddra bland innehåll

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.