Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

MGP 2017

MGP 2017 - Tillsammans är stark

Nu finns ditt livs chans att vara med i MGP 2017.

Jakten på de tio MGP-finalbidragen börjar nu och pågår fram till den 6 april. Är du mellan 8 och 15 år och gillar att sjunga, dansa eller skriva låtar så är det här din stora chans. Plita ihop en låt, spela in den till exempel i din mobil och skicka in den till oss!

Hajbo Nytt!

Hajbo Nytt: Försvinner snön?

Aktualiteter för barn.

Klimatet har blivit varmare och vintrarna kortare. Kommer man i framtiden att kunna skida i Finland? Eller måste man resa för att hitta snö? Kommer snön helt att försvinna? Martin träffar isforskaren Patrick Eriksson från Meteorologiska institutet som svarar på frågor om snöutvecklingen.

Hajbo Nytt: Trump rules?

Vad får Trump bestämma över?

Får USA:s president Donald Trump bestämma över allt helt själv? Vad har han egentligen pysslat med de första veckorna som president?

Hajbo Nytt: Marcus & Martinus

Marcus och Martinus på besök i Finland.

Filmen "Tillsammans mot drömmen" om bröderna Marcus och Martinus visas nu på biografer i hela Norden. De två norska pojkarna kommer från en liten ort i Norge och har blivit superkändisar på kort tid. Nu reser de nu runt hela Skandinavien för att uppträda och möta alla fans. Maddie från Hajbo Nytt ser på filmen tillsammans med några vänner och träffar pojkarna för en intervju. Kolla hur Marcus och Martinus svarar på frågor som Hajbos följare har skickat in.

Serier

Hajbotisdag

Det mesta och det bästa med Hajbos programledare.

Hajbotisdag tar upp det som är aktuellt just nu. Det kan handla om kändisar, nyheter, challenges - inget är omöjligt! Här hittar du oss! Arenan och Youtube!

Vi pratar om mobbning

Vi får ta del av barnens egna mobbningshistorier.

Hajbo mobbning är en serie som tar upp barnens egna mobbningshistorier. Barn berättar både anonymt och icke-anonymt om hur de upplevt mobbning eller varför de varit mobbare. Ifall du själv känner att du blir mobbad så ska du gärna ta kontakt med din egen skolas skolkurator eller skolpsykolog. Se hela serien här Arenan och Youtube!

Amanda

En dramaserie om 12-åriga Amanda och hennes liv.

Livslång vänskap som plötsligt knakar i fogarna En dramaserie om 12-åriga Amanda och hennes liv. En dramaserie för Hajbo. Nya avsnitt av Amanda blir det i april 2017. Du hittar alla hittills publicerade avsnitt på Arenan och Youtube!

Sketchup!

Roliga sketcher i mängd och massor!

Sketchup består av roliga sketcher påhittade av Hajbos tittare! Du hittar Sketchupavsnitten både på Arenan och Youtube!

Mera intressanta grejer att kolla in

Historia är spännande

Historia redan på tvåan, säger åttaåringar.

Man borde få lära sig historia tidigare i skolan, och först vill man höra om hur det har varit i Finland förr! Det tycker Emil Mannerström och Johan Stadius.

Massor med bra stuff på Barnens Arena

Här hittar du allt som Hajbo nånsin visat - allt.

Kom in och kika på alla fina videoklipp på Barnens Arena. Där finns ingenting för vuxna, så om du söker program om blomrabatter eller rutiga scarfar får du gå nån annanstans. :-) Hajbooooo! Ps: Du har väl redan installerat appen i telefonen eller plattan???

Prata med mej på instagram!

#mgpfinland - MGP på instagram

Följ mej i sociala medier

Snapchat - hajbooo

Tala med mig där!

Annat intressant

Kan du koden? Del 6-10

Fortsättningen på programmeringsserien!

Att programmera robotar, att printa med 3D-printer och att få lampor att blinka. Detta handlar de sista delarna i "Kan du koden?" om.

Kul på hjul

Kolla in dessa coola cykeltrick!

Gillar du coola cykeltrick? Kolla in headflippers-gänget från Korsholm och Alberts cykeläventyr i fjällen i Lappland!

Hajbo testar: Ridning

Missade du vår ridningsserie från förra året?

Gillar du hästar? Missade du vår ridningsserie från förra året? Du kan se den igen på Youtube eller Arenan!

Bläddra bland innehåll

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.