Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Sommarkollo

Sommarkollo: Del 13

Lägrets sista dag.

Del 13/13. Lägrets sista dag och väskorna måste packas, men före det får alla se vad Martin i hemlighet har hållit på med under lägret. Five Corners Production, 2017.

Sommarkollo: Del 12

Sista kvällen på lägret och det blir sommarkollodisco.

Del 12/13. Sista kvällen på lägret och det blir sommarkollodisco. Cia försöker imponera på Martin och Kalle vågar göra en move. Five Corners Production, 2017.

Sommarkollo: Del 11

Cessi hämnas på tjejerna.

Del 11/13. Sommardrottningen krönas och Cessi hämnas på tjejerna. Cynthia ger igen och sprider en lögn. Five Corners Production, 2017.

Överlevnadstips i skogen

Hajbo testar

Hajbo testar: Fiske del 10

Marcus visar hur man kan rensa en abborre.

Del 10/21 Marcus visar hur man kan rensa en abborre på ett enkelt sätt. Man behöver en kniv och ett bra underlag. Lär dig öppna fisken med kniv, och lär dig vad du behöver plocka ut innan du kan tillreda en god fisk.

Hajbo testar: Fiske del 9

Vilka hjälpmedel kan vara bra att ha med sig på sjön?

Del 9/21 Marcus visar vilka hjälpmedel som kan vara bra att ha med sig ute på sjön. Det är en trygghet att ha med sig sjökort, telefon och flytväst. För att hantera fisken på ett bra sätt kan man behöva en tång, kniv, håv och möjligen en frysväska?

Hajbo testar: Fiske del 8

Marcus visar oss hur olika mindre specialdrag fungerar.

Del 8/21 Marcus visar oss hur olika mindre specialdrag fungerar. T.ex. poppers, som är en variant av ytdrag. De har en speciell form och håller sig därför uppe på ytan och hoppar.

Hajbo experiment

Hajbo experiment: Cykelhjul

Johan testar hur ett cykelhjul beter sig.

Ett cykelhjul beter sig konstigt om man tar loss det från cykeln och rullar igång det. Bland annat är det väldigt svårt att svänga på, märker Johan... Tack till Kemiska fakulteten vid Helsingfors universitet, Gadolinska labbet, Susanne Wiedmer och Mika Berg.

Hajbo experiment: Nedfryst ballong

Vad händer när Johan fryser ner ballonger?

Flytande kväve är nästan - 200 °C. Om man använder det till att frysa ner saker händer en massa konstigheter. Johan fryser ner ballonger i labbet för att se vad som händer med dem. Tack till Kemiska fakulteten vid Helsingfors universitet, Gadolinska labbet, Susanne Wiedmer och Mika Berg.

Hajbo experiment: Nedfryst ballong

Johan fryser ner ballonger i labbet.

Flytande kväve är nästan - 200 °C. Om man använder det till att frysa ner saker händer en massa konstigheter. Johan fryser ner ballonger i labbet för att se vad som händer med dem. Tack till Kemiska fakulteten vid Helsingfors universitet, Gadolinska labbet, Susanne Wiedmer och Mika Berg.

Mera grejer att kolla in

Vill du vara med i Hajbo?

Anmäl ditt intresse genom att skicka in en video.

Ifall du går i lågstadiet, typ i femman eller sexan, och bara drömmer om att få vara med i Hajbo så finns det en chans!

Hajbos sommarlovs-tips till dig som gillar spel.

Roliga mobil-spel som funkar var än du är i sommar.

Letar du efter enkla mobilspel som passar bra att ha i mobilen när man chillar på stranden, ligger i hängmattan, sitter i baksätet på bilsemesterresan eller bara flyr undan regnet...

Massor med bra stuff på Barnens Arena

Här hittar du allt som Hajbo nånsin visat - allt.

Kom in och kika på alla fina videoklipp på Barnens Arena. Där finns ingenting för vuxna, så om du söker program om blomrabatter eller rutiga scarfar får du gå nån annanstans. :-) Hajbooooo! Ps: Du har väl redan installerat appen i telefonen eller plattan???

Hajbo Nytt!

Hajbo Nytt: Fidget spinner

Fidget spinners har blivit jättepopulära.

Många leker på skolgårdarna med Fidget spinner, en liten snurra som har blivit jättepopulär. Trenden med Fidget spinner har börjat på Youtube efter att kända youtubare har gjort videon med dem. Men vad ligger bakom fenomenet? Alexina träffar experter som förklarar vad fidget spinner ursprungligen var till för. Hur länge trenden varar vet man inte, men en kul leksak till sommaren är alltid bra, tycker eleverna i Cygnaeus lågstadieskola.

Hajbo Nytt: Stipendier

Blir man glad eller ledsen av skolstipendier?

Stipendier är till för att uppmuntra och motivera eleverna. Men gör de det eller kunde man uppmuntra eleverna på något annat sätt? Hajbo Nytts reporter Rebecka träffar Emilia och Melvin från elevkåren i Kottby och frågar vad de tycker om saken.

Hajbo Nytt: Falska nyheter

Aktualiteter för barn.

Många nyheter försöker fånga publiken med häftiga rubriker. Det sprids också falska bilder och nyheter eller så kallade "fake news" på nätet. Men hur kan man veta om en nyhet är sann? Och varför vill man sprida falska nyheter? Rebecka träffar nyhetsexperten Jonas Jungar på Yle Nyheter.

Annat intressant

Våga tala finska - inte alltid så lätt

Hajbos musikvideo 2017: Våga tala finska.

Du sitter knäpptyst bland ett gäng finskspråkiga i din egen ålder. Du skrattar när de andra skrattar, trots att du egentligen inte riktigt förstod skämtet. Du vill kommentera något, men måste först samla mod för att våga öppna din mun. Ja, och så måste du också komma ihåg vad det där ena ordet är på finska, för att sedan fundera ut hur man egentligen böjer det krångliga ordet rätt.

Dans tutorial till refrängen av VÅGA TALA FINSKA

Dans tutorial till refrängen av VÅGA TALA FINSKA

Elsa, Ronja och Sofia visar hur danskoreografin går i refrängen till Hajbos musikvideo 2017 VÅGA TALA FINSKA Det här är dansen du ska lära dig ifall du vill vara med och dansa på Stafettkarnevalen 2017 ;) Koreografi: Elsa och Ronja

Hajbolåten: Våga tala finska

Hajbolåten: Våga tala finska.

Här är den äntligen! Årets Hajbolåt 2017: Våga tala finska. Såhär såg det ut i musikstudion när sångarna Keira, Daniel och Stella bandande in låten. Låtens musikvideo kommer ut i maj och den kommer att bli såå bra!

Telefondans tutorial

Telefondans tutorial.

Vill du vara med och dansa i Hajbos musikvideo 2017 till låten "Våga prata finska"? Här ser du Livs koreografi.

Hajbo serier

Hajbo Epic Night Battle - turnering

11-13-åringar från hela landet spelar loss med oss.

Den stora nyheten i år är att vem som helst, var som helst i landet, kan delta! Du kan nämligen koppla upp dig hemifrån och vara med och tävla i kvalificeringsturneringarna online. Vårens turneringar pågår från mars till mitten av maj och ytterligare fyra spelomgångar blir det under hösten. Kom med och spela du också! Anmäl ditt intresse till gruppen i WHATSAPP så får du veta mera. Skicka förnamn + efternamn samt ordet "spelgruppen" till 040 324 3695. Se senaste klippen på Arenan och Youtube

Amanda

En dramaserie om 12-åriga Amanda och hennes liv.

Livslång vänskap som plötsligt knakar i fogarna En dramaserie om 12-åriga Amanda och hennes liv. En dramaserie för Hajbo. Nya avsnitt av Amanda blir det i april 2017. Du hittar alla hittills publicerade avsnitt på Arenan och Youtube!

Hajbotisdag

Det mesta och det bästa med Hajbos programledare.

Hajbotisdag tar upp det som är aktuellt just nu. Det kan handla om kändisar, nyheter, challenges - inget är omöjligt! Här hittar du oss! Arenan och Youtube!

Vi pratar om mobbning

Vi får ta del av barnens egna mobbningshistorier.

Hajbo mobbning är en serie som tar upp barnens egna mobbningshistorier. Barn berättar både anonymt och icke-anonymt om hur de upplevt mobbning eller varför de varit mobbare. Ifall du själv känner att du blir mobbad så ska du gärna ta kontakt med din egen skolas skolkurator eller skolpsykolog. Se hela serien här Arenan och Youtube!

Prata med mej på instagram!

#mgpfinland - MGP på instagram

Följ mej i sociala medier

Snapchat - hajbooo

Tala med mig där!

Bläddra bland innehåll

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.