Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från BUU-klubben Hoppa på

Huvudinnehåll

Hoppa på med BUU-klubben - alla får och alla kan!

Östnyländska nyheter: Hoppa På i Borgå - Spela upp på Arenan

Nu har vi stängt beställningsformuläret för Hoppa på-rörelsekort.

Det går fortfarande att själv ladda ner och skriva ut rörelsekorten i pdf-format på Folkhälsans webbplats!
Här finns både rörelsekorten i spelkortsstorlek och de lite större korten som ingick i dagisarnas Hoppa på-materialpaket.
Dessutom kan du ladda ner sångtexten till Hoppa på-kampanjsången och Hoppa på-affischen.

Här intill kan du titta på Hoppa på-avsnitten med Bärtil och hitta en massa förslag på roliga lekar som man kan leka både inne och ute.

Hoppa på!-rörelsekort

I Hoppa på!-kampanjen ingår en rörelsekortpacke. Korten är ritade av Johanna Sjöström och föreställer fåret Bärtil och han vänner.
Kortpacken kan användas på många olika sätt, både för lekar och spel. Kanske du drar ett kort där Isa Gris vill att du ska gå på hälarna, eller ett där Kråk-Fia twistar?

En kortpacke med lite större kort skickas ut till alla svenskspråkiga daghem i januari, som en del av dagisarnas Hoppa på!-materialpaket. Alla barn som deltar i Folkhälsans rörelsefester får egen kortpacke, men det går också att beställa korten här på webben, alldeles gratis, genom att fylla i och skicka in formuläret ovan. Vi skickar ut rörelsekort så länge lagret räcker till!

Hoppa på! i BUU-klubben

BUU-klubben uppmärksammar Hoppa på! med 10 nya avsnitt av Bärtil med rörelsetema. Hoppa på med Bärtil visas i TV under våren. Alla avsnitt går också att titta på här på webben. Vad händer när Bärtil grundar en alldeles egen gymnastikklubb, för att trösta Isa Gris som inte får plats i smågrisarnas fina Skutta så-förening?

Bärtil och hans vänner framför också kampanjsången Hoppa på!, med musik av Niklas Nylund och text av Monica Vikström-Jokela. Titta på videon, sjung med och dansa!

BUU-klubben bjuder dessutom på serien Tusen sätt att leka, där elever ur Staffansby lågstadium lär ut 20 roliga lekar för både inomhus- och utomhuslek. Alla videor finns tillgängliga på webben.

Vad är Hoppa på?

Hoppa på!-kampanjen handlar om rörelseglädje.
Kampanjen, som ordnas i samarbete mellan BUU-klubben och Folkhälsan, vill inspirera barn till att röra på sig på olika sätt och att njuta av rörelse, på egna villkor. "Alla får och alla kan!", som kampanjens galjonsfigur, fåret Bärtil säger.

Hoppa på!-kampanjen pågår hela våren 2015.

Kom på rörelsefest

I Folkhälsans regi ordnas en turné med Hoppa på!-rörelsefester på flera olika orter i februari och mars 2015. Festerna är avsedda fär 3-6-åringar och alla svenskspråkiga daghem får en inbjudan. Antalet platser är begränsat, så förhandsanmälan behövs för den som vill delta.
På Folkhälsans webbplats kan både daghem och enskilda personer anmäla sig till rörelsefesterna.

Folkhälsan skickar också ut information om Hoppa på!-kampanjen och ett materialpaket till alla svenskspråkiga dagisar. I materialpaketet ingår en CD, en Bärtil-rörelsekortpacke och en affisch. Dessutom ordnas inspirationstillfällen kring fysisk aktivitet och rörelseglädje för pedagogerna på daghemmen under veckorna 10-12.
Läs mer om Hoppa på!-kampanjen på Folkhälsans webbplats