Hoppa till huvudinnehåll

Bönepaus under arbetstid borde gå att ordna, enligt specialsakkunnig – men ska man också få be till spaghettimonstret på arbetstid?

Dom för diskriminering efter att muslim nekades bönepauser.

Det är inte automatiskt diskriminering om man inte får utöva sin religion på arbetstid, men om arbetet inte lider av det är det diskriminerande att neka till bön på jobbet. Det här säger specialsakkunnig Robin Harms vid diskrimineringsombudsmannens byrå med anledning av en omdebatterad dom om diskriminering i arbetslivet. Icke-troende har nödvändigtvis inte samma möjlighet till pauser.

Julie Ebbe: Mitt klimatavtryck är fem gånger större än vad det borde vara - och nu ska det ner

Julie Ebbe deltar i Vandas projekt för mer hållbara val.

Fem ton koldioxid per person per år - så stort är det klimatavtryck som mitt hushåll avger. Det kommer att kräva en hel del jobb för att nå målet på 0,7 ton per person per år, där det ska ligga år 2050 om vi vill bromsa klimatuppvärmningen. Och det vill åtminstone jag. Därför deltar jag i Vanda stads hållbarhetsprojekt där mitt och ett tjugotal andra hushåll ska lära oss att göra mer klimatsmarta val.

Titta och lyssna på Yle Arenan

Man åtalad för 47 fall av sexuellt utnyttjande av barn – träffade ingen av flickorna i verkligheten men krävde bilder och filmer via nätet

Offren är flickor mellan 9 och 15 år.

Nu har åtal väckts i ett omfattande fall av sexuellt utnyttjande av barn där en man via nätet har begärt bilder och filmer av flickor mellan 9 och 15 år. Den 29-åriga mannen, som är bosatt i Esbo, åtalas för 11 fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn, 36 fall av sexuellt utnyttjande av barn och 1 fall av spridning av pornografisk bild.

Närbild - om händelser och människor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratat med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

Följ oss på sociala medier

Kontaktuppgifter Yle Huvudstadsregionen

Telefon: studion 0600 11 12 13 (vardagar 6.30-9.00),
redaktionen 09-1480 3702 (vardagar 5.00-16.45)
E-post: huvudstadsregionen@yle.fi eller fornamn.efternamn@yle.fi
Postadress: Yle Huvudstadsregionen, PB 5, 00024 Yle

Lyssna på Vega Huvudstadsregionen

Nu på Vega Huvudstadsregionen

Laddar program...

Huvudstadsregionen - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan
Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen