Hoppa till huvudinnehåll

Fyrtio års kamp är slut - Esbo fick rätt att bygga på Kalajärvibergen trots miljöaktivisters protester

Högsta förvaltningsdomstolen gav inte invånarna besvärsrätt.

Esbo har sedan 1980-talet planerat att utvidga bostadsområdet vid sjön Kalajärvi i norra delen av kommunen. Lokala aktivister och miljöorganisationer har motsatt sig och flera gånger fått besked om att inga nya bostäder ska byggas. Högsta förvaltningsdomstolen gav ändå staden rätt att bygga på området i slutet av maj.

För sex år sedan blev vår reporter utslängd från den här nattklubben efter att gång på gång nekat till att köpa sex, men vad har hänt sedan dess?

Prostitutionen i nattklubben har minskat, enligt polisen.

Enligt polisen har prostitutionen i nattklubben Soho i Helsingfors minskat. För sex år sedan fick Svenska Yles reporter sju erbjudanden om att köpa sex och efter att ha tackat nej till samtliga blev han utslängd. Nu är det dags för ett nytt besök.

Titta och lyssna på Yle Arenan

Från cykelresor mellan Esbo och Böle - nu ska Christer Holmlund cykla till Paris

Lärarfackets ordförande cyklar för välgörenhet.

Efter en paus på 20 år började Christer Holmlund cykla till jobbet. Cykeln tog honom från hemmet i Esbo till arbetsplatsen i Böle i Helsingfors, där han jobbar som ordförande för Finlands Svenska Lärarförbund. Nu ska cykeln ta honom ända till Paris när han deltar i välgörenhetsprojektet Team Rynkeby.

Svenska Yle Live: I dag överräcktes underskrifterna till förmån för kustbanan

Vi följer med diskussionen direkt.

I dag överräcks underskrifterna som samlats in för att be beslutsfattarna att bevara kustbanan, istället för att satsa på det så kallade entimmeståget. Vi följer med diskussionstillfället från centrumbiblioteket Ode i Helsingfors.

Barnpanelen

Inte våldtäkt då 26-åring hade samlag med 13-årig flicka, som bad honom sluta utan resultat – mannen dömdes däremot för grovt sexuellt utnyttjande av barn

Hon kunde alltså säga vad hon tyckte, menar rätten.

En 27-årig man från Esbo har dömts för bland annat grovt sexuellt utnyttjande av barn, två fall av sexuellt utnyttjande av barn och köp av sexuella tjänster av ung person. Han åtalades även för våldtäkt, men åtalet förkastades eftersom Västra Nylands tingsrätt menade att det 13 år gamla offret inte var i hjälplöst tillstånd.

Följ oss på sociala medier

Kontaktuppgifter Yle Huvudstadsregionen

Telefon: studion 0600 11 12 13 (vardagar 6.30-9.00),
redaktionen 09-1480 3702 (vardagar 5.00-16.45)
E-post: huvudstadsregionen@yle.fi eller fornamn.efternamn@yle.fi
Postadress: Yle Huvudstadsregionen, PB 5, 00024 Yle

Lyssna på Vega Huvudstadsregionen

Nu på Vega Huvudstadsregionen

Laddar program...

Huvudstadsregionen - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan
Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen