Hoppa till huvudinnehåll

"Chauffören beräknade att han hinner korsa övergångsstället innan ljusen slår till rött" – bussbolag vidtog åtgärder mot busschaufför som nästan körde på skolbarn

Busschauffören jobbar ändå kvar vid bussbolaget.

Bussbolaget Nobina har vidtagit disciplinära åtgärder mot den busschaufför som i slutet av januari körde mot rött och var nära att köra på skolbarn i Grankulla. Chauffören säger sig ha kört mot gult ljus och ansåg att han hinner förbi innan barnen stiger ut på övergångsstället.

Henrik betalade inte medlemsavgiften till segelföreningen, som tog avgiften till indrivning: "Det är bara luft bakom, jag behöver inte betala"

Överdriven åtgärd, enligt föreningsexpert Lauri Tarasti.

Har du låtit bli att betala medlemsavgiften till en förening där du är medlem? Avgiften kan gå till indrivning. Enligt Lauri Tarasti, expert på föreningslagen, finns inget lagligt hinder för det, men åtgärden är ovanlig. Henrik Nyholm fick en räkning från en indrivningsbyrå för att han inte betalat medlemsavgiften till Helsingfors segelsällskap (HSS), där han inte varit aktiv på 20 år.

Titta och lyssna på Yle Arenan

Kaj Råstedt är en aktiv motionär

Reporter Christoffer Kaski träffade Kaj Råstedt, som är 61 år gammal och aktiv motionär. Kaj berättar om sitt liv, sin friidrottande dotter Ella och hur motionen har påverkat hans och familjens liv.

Tisdagssnackarna pratar om ensamhet och sportlov

Lina Smedlund och Calle Lindgren gästade studion.

Varken Lina Smedlund och Calle Lindgren firar sportlov, men minns att det var roligt att dra skidorna på fötterna i barndomen. Vändagen firades förra veckan. Samtidigt som det är bra med en dag då man ska komma ihåg sina vänner så påminner det också andra om att de är ensamma. Både Calle och Lina...

Närbild

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor, hur snabb är du att rätta?

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga. Lantmätaren har ändå en annan syn på saken.

Arbetaren och författaren Mathias Rosenlund om samhällsklasser: “Det etiska valet idag är att sträva neråt i klasshierarkin”

Vi lever inte så klasslöst som många tror, säger han.

Nu är dags för oss att av etiska skäl "downsizea” vår klasstillhörighet, att sträva lägre, säger författaren och arbetaren Mathias Rosenlund. Trots att många tycker vi lever rätt klasslöst så har Finland idag en stor arbetarklass, säger han. På många sätt lever den gamla sociala samhällsindelningen kvar.

Följ oss på sociala medier

Kontaktuppgifter Yle Huvudstadsregionen

Telefon: studion 0600 11 12 13 (vardagar 6.30-9.00),
redaktionen 09-1480 3702 (vardagar 5.00-16.45)
E-post: huvudstadsregionen@yle.fi eller fornamn.efternamn@yle.fi
Postadress: Yle Huvudstadsregionen, PB 5, 00024 Yle

Lyssna på Vega Huvudstadsregionen

Nu på Vega Huvudstadsregionen

Laddar program...

Huvudstadsregionen - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan
Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen