Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Inrikes

Huvudinnehåll

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida

Tv-Nytt 19:30

Yle Nyheter TV-nytt

Finland har nått ekordantal fall av covid-19, men inga fall av omikronvarianten har konstaterats. EU uppmanar medlemsländerna att lägga in en ny växel i sina vaccinationskampanjer och också ta sitt ansvar för läget globalt. Abortlagen i delstaten Mississippi i USA synas av Högsta domstolen. Förhållandet mellan västländerna och Ryssland blir allt sämre, brännpunkten ligger på gränsen mellan Ukraina och Ryssland. Finländarna mer positivt inställda till militärt samarbete med andra länder och allianser.

Svenska Yle Story

Jenny Strandvall ryckte in i armén som frivillig – i framtiden kanske uppbådet är obligatoriskt för alla

I dagsläget är bara några procent av beväringarna kvinnor, men det här kan förändras i framtiden. En arbetsgrupp föreslår att också kvinnor ska kallas till uppbåd, men tjänstgöringen ska ändå förbli frivillig. Tanken är att nå en hel åldersgrupp, och i bästa fall förebygga marginalisering. Dessutom vill man öka intresset för försvaret bland kvinnor.

Huvudstadsregionen

Österbotten

Västnyland

Åboland

Östnyland

Yle Nyheter

Gullmets - Om allt som inte fungerar

Avsnitt 19: Vågar jag stycka en vitsvanshjort?

Klimatvänligt kött intresserar men det finns sällan i butiken. Jag följer med på jakt och tar till kniven för att förstå vilket arbete som ligger bakom en hjortfilé.