Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Inrikes

Huvudinnehåll

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida

Tv-Nytt 19:30

Yle Nyheter TV-nytt

Försvarsalliansen Natos ledning är på besök i Finland. I Ryssland satsar man stort på jordbruket och försöker locka fler att bli bönder. En stor del av de vuxna världen över anser att det handlar om en global nödsituation när det kommer till klimatet - speciellt ungdomar är oroade för framtiden. Det var sång, fotografering och intervjuer då de tio luciakandidaterna träffades för första gången i dag i Helsingfors. I Åbo bjuder pjäsen "Prognos, negativ" på en busstur i stan, där skådespelarna och publiken åker till gränslandet mellan verklighet och fiktion.

Svenska Yle Story

Jan Portin krockade med tåget – fortfarande finns det 1 800 obevakade plankorsningar i Finland

I början av år 2016 krockade Jan Portin med tåget nära sitt hem i Storsandsund, Pedersöre. Jan säger att han är glad att han lever i dag, men är rädd för att det ska hända igen. De senaste åren har flera obevakade plankorsningar tagits bort eller förbättrats, men fortfarande finns det 1 800 obevakade plankorsningar kvar.

Huvudstadsregionen

Österbotten

Västnyland

Åboland

Östnyland

Yle Nyheter

Gullmets - Om allt som inte fungerar

Avsnitt 16: Får jag billigare internetanslutning om jag gräver ner fiberkabeln själv?

Efter att ha försökt klara mig med ett 4G-modem kryper jag till korset och beställer fiber. Men anslutningsavgiften och månadsavgiften svider i plånboken. Ställer till med talko och tar till spaden för att försöka pressa ner priset.