Hoppa till huvudinnehåll

Guld till Finland! Niskanen blev överlägsen världsmästare på hemmaplan

Niskanen vann med 17,9 sekunders marginal till tvåan Sundby.

Iivo Niskanen tappade möjligen ett VM-guld i söndagens parsprint. På onsdagen var han främsta utmanare till norrmannen Martin Johnsrud Sundby. Inte ens Sundby kunde stoppa den fullständigt överlägsna Niskanen från att skida hem guldet. Marginalen till tvåan Sundby var hela 17,9 sekunder.

”En frihet att få föda i hemmet”

Antalet hemförlossningar i Finland har under senaste år förd

Hemmet upplevs av hemföderskor som en trygg och bra plats att föda på jämfört med sjukhusmiljö. Under de senaste 20 åren har antalet hemförlossningar stigit mycket snabbt. Förutsatt att inga katastrofer i samband med hemförlossningar når nyhetsrubrikerna kommer antalet att öka, tror forskningsprofessor.

Leonardo DiCaprio oroar sig för finsk skog - men för sent

Filmstjärnan vill bevara avverkad skog på öar i Lammasjärvi.

Leonardo DiCaprio bekymrar sig på Instagram för skogen på de "vackra öarna i Lammasjärvi" i Finland. Filmstjärnan delar ett inlägg som Greenpeace gjort och ber sina följare sprida ordet för att bevara öarna i Kuhmo i Kajana. Budet kommer ändå för sent eftersom Forststyrelsen har avslutat sin avverkning.

Temperaturen sågar upp och ner - skillnaden mellan söder och norr 30 grader

Norra Finland får fint vinterväder.

På torsdag och fredag regnar det på många håll men till veckoslutet blir det uppehåll, och norra Finland får fint vinterväder. Skillnaderna i nattemperatur är tidvis mycket stora mellan norr och söder. Det har i övrigt varit ovanligt varmt under februari månad, rapporterar Meteorologiska institutet.

Kommunikationsminister Berner: Bolagisering av vägnätet inte längre i fokus

Anne Berner intygar vilja att samarbeta efter debaklet.

Kommunikationsminister Anne Berner hoppas på ett gott samarbete med den parlamentariska arbetsgrupp som ska utreda en trafikreform. Hennes eget förslag stötte på hårt motstånd tidigare i år och hon blev tvungen att backa från idéen med en bolagisering av vägnätet. En sådan bolagisering är inte längre "i fokus".

Nyligen publicerat - Inrikes