Hoppa till huvudinnehåll

Yle finns till för alla finländare

Yle finns till för alla finländare Yle är finländarnas public service-mediebolag. Vi hjälper till att förstå världen, erbjuder fakta och upplevelser, underhåller och bildar. Vårt utbud är tillgängligt för alla oberoende av ekonomisk situation eller hemort. Denna viktiga uppgift som tilldelats oss, är alla yle-medarbetares gemensamma målsättning.

Vi når 95 % av finländarna varje dag.

Yle syns, hörs och känns

Hos oss skapas Finlands populäraste innehåll till webben, teven och radion. Vi hämtar Slottsbalen, nyheter, de största sporthändelserna, drama, faktaprogram, underhållning och självklart också Buu-klubben till de finländska hemmen.

Det är en ära för oss att få dela vardag och fest med finländarna.

Yle <3 finländarna

Det bästa med vårt arbete är att få träffa och ständigt vara i dialog med finländare – det inspirerar, förnyar och ger vårt arbete ett mervärde.

Finländarna verkar också tycka om oss. Vi är landets mest uppskattade varumärke inom media och Arenan landets mest uppskattade varumärke på nätet. Av finländarna uppger 92 procent att vi har lyckats med vårt public service-uppdrag. Trots detta vill vi ständigt betjäna ännu bättre.

Ylen arkistotyöntekijöitä Luovassa talossa
Ylen arkistotyöntekijöitä Luovassa talossa Yle,arkiv
Miehiä ja naisia palaverissa pöydän ääressä Yle Uutisissa
Miehiä ja naisia palaverissa pöydän ääressä Yle Uutisissa Bild: Ilmari Fabritius Yle,Yle Uutiset
Ylen kameramies kuvaa ulkona.
Ylen kameramies kuvaa ulkona. Bild: Ilmari Fabritius / Yle kameror

Landets mest mångsidiga kreativa arbetsplats

Hos oss arbetar reportrar, fotografer, digitala utvecklare och andra proffs inom teknik- och mediebranschen. Vi jobbar och skapar innehåll på många olika språk. För oss är det viktigt att vara närvarande där det händer. Därför verkar vi på 25 orter runt om i Finland, från Ekenäs till Enare.

Hos oss får du utveckla ditt kunnande

Vi erbjuder mångsidiga arbetsuppgifter på mediebranschens första parkett. Vi är modiga när det kommer till försöksverksamhet och våra proffs är passionerade. Vi är smidiga i vårt sätt att jobba och stöder flexibelt arbete. Vi kommer även ihåg att belöna vid framgång och fina prestationer. Vi tar hand om våra anställdas välmående och erbjuder förmåner inom arbetshälsovård- och tandvård, motions- och klubbverksamhet.

Vi skapar nytt

Vi är föregångare inom mediebranschen och delaktiga i de förändringar som berör yrkesgrenen såväl nationellt som internationellt. Vi skapar nya sätt att vara närvarande, berätta historier och beröra. Våra tjänster underlättar användningen av media och gör vardagens smidigare. Målsättningen är att vara världens bästa mediebolag inom public service!

Yle News Labs presenterar journalismens nya former!

Yle.fi-tjänster, Nyhetskollen, roboten Voitto, valtjänster och nya former av journalistik utvecklas alla i Yle News Lab. Samtidigt undersöks hur finländare använder olika former av media och vilka förhoppningar och bekymmer som finländarna har.

Bekanta dig med Yles utvecklingsteam för nyhets- och aktualitetsverksamhet samt sport – newslab.yle.fi.

Läs mera

Yle som arbetsgivare

Redaktör den vanligaste yrkesbenämningen

Yle sysselsätter direkt och indirekt tusentals finländare och stärker den kreativa branschens livskraft. Hur förverkligas jämställdheten, hur belönar vi arbete, hur ser karriärsutsikterna ut?

Yles ansvar

Ansvar utgör kärnan i Yles public service-uppdrag och vår värdegrund. I följande artiklar berättar vi i enlighet med ramverket GRI mera om vår verksamhet år 2017.