Hoppa till huvudinnehåll

[jobba] bild 1

[jobba] bild 2

[jobba] bild 3

Yle är Finlands mest mångsidiga kreativa arbetsplats

Yle är ett public service-mediebolag och Finlands största kreativa arbetsplats. Vi jobbar och skapar innehåll på många olika språk.

Hos oss arbetar en mängd olika yrkesgrupper, från redaktörer till maskörer och utvecklare, i olika delar av landet. Vi jobbar tillsammans med olika samarbetspartners. Hos oss får du en möjlighet att utveckla ditt kunnande.

Yle är en föregångare inom mediebranschen och en modig förnyare.

Gör ett betydelsefullt jobb

Yles uppgift är att stärka det finländska samhället och den finländska kulturen.

Vi ser till att alla finländare har lika tillgång till information, upplevelser, underhållning, bildning och personlig utveckling. Finländarna litar på oss och ser Yle som betydelsefullt.

Vi delar vardag och fest med finländarna.

Länk till listning över lediga jobb på Yle

Ylemedarbetare har ordet

Aki Kekäläinen: Vaikea kuvitella firmaa, joka voisi puhutella minua enemmän kuin Yle

Aki Kekäläinen on Yle News Labin verkkokehityksen päällikkö.

"Me tehdään Uutisvahtia, yle.fi-uutisia, yle.fi:tä ja vaalikonetta sekä pienempiä, kokeilevia hankkeita kuten Voitto-robottia. Sillä, onnistunko työssäni vai en, on väliä parhaimmillaan miljoonille ihmisille ja tälle yhteiskunnalle. Työ on tosi merkityksellistä.”

– Aki Kekäläinen, verkkokehityksen päällikkö, Yle News Lab

Jobba på Yle

Yles värderingar

Yles värderingar är oberoende, trovärdighet och respekt för människan. Vår samtalskultur är öppen och jämlik.

Vi följer regelbundet med arbetstagarnas arbetstillfredsställelse genom enkäten En bra dag på jobbet. År 2017 gav arbetstagarna helhetsvitsordet 3,74 på skalan 1–5.

Jämställdhet

Vi värnar om jämställdhet både när det gäller innehåll och när det gäller personal. Hos oss är kvinnornas medellön 96,2 procent av männens. Av de tillsvidareanställda är 49 procent kvinnor och av cheferna 50 procent.

Vi har gjort en Jämställdhets- och jämlikhetsplan för åren 2018–2019.

En modigt förnyande arbetskultur

Yle är en modig förnyare i branschen och det präglar vår arbetskultur. Vårt mångsidiga arbetsfält ger arbetstagarna en möjlighet att utvecklas tilsammans med kolleger från olika yrkesgrupper.

Hos oss får du en möjlighet att utmana dig själv, utvecklas och bli ännu bättre. Vi stöder smidiga arbetssätt och använder molnbaserade verktyg.

Läs mera

Yle som arbetsgivare

Redaktör den vanligaste yrkesbenämningen

Yle sysselsätter direkt och indirekt tusentals finländare och stärker den kreativa branschens livskraft. Hur förverkligas jämställdheten, hur belönar vi arbete, hur ser karriärsutsikterna ut?

Yles ansvar

Ansvar utgör kärnan i Yles public service-uppdrag och vår värdegrund. I följande artiklar berättar vi i enlighet med ramverket GRI mera om vår verksamhet år 2017.