Hoppa till huvudinnehåll

Sarah Klang: Hellre dör jag än ställer upp i Melodifestivalen

Sarah Klang är en av de mest lovande artisterna i Sverige.

Det har gått ett år sedan hon fick tiden att stanna upp i sofforna i Sverige då hon sjöng i det populära tv-programmet På Spåret. Efter det tog hennes karriär raketfart och nu är hon en av de mest lovande artisterna i grannlandet. Hur kommer det sig att Sverige lyckas med att vaska fram de här kvinnliga solisterna som har vilka chanser som helst att slå igenom också internationellt?

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det är inte bara superhjältarna som ses som hjältar.

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten.

Film & tv

Musik

Kiss Kruise - Lasse åkte på världens exklusivaste rockkryssning

Kiss Kruise är alla temakryssningars heliga gral.

Rockbandet Kiss ordnar årligen för de rikaste fansen en exklusiv lyxkryssning i Karibien. Bandet uppträder flera gånger ombord och ordnar otaliga Kiss-relaterade programpunkter. Ombord finns de allra galnaste och mest dedikerade fansen. Men prislappen är väldigt hög. Lasse Grönroos besökte Kiss Kruise VIII.

Fördjupningar

Essä: Det jag skriver är det enda som inte sviker mig

Hannele Mikaela Taivassalo om att skriva för att överleva.

Hannele Mikaela Taivassalo raderar den essä om normalitet hon påbörjat och försöker istället skriva fram en annan. Hon försöker skriva bort både Finland och sorgen och döden, medan hon samtidigt försöker skriva fram en plats som aldrig sviker. Som inte sviker så där som livet gör, i våra desperata försök att överleva.

Essä: Min svartsjuka gör mig skyddslös

Om en svartsjuka som är som gift och vägen ut ur den.

”Min svartsjuka är kontrollerad av min skam, den hugger till när som helst och kastar mig från trygghet till tvivel.” Heidi Hakala skriver om sin känsla av otillräcklighet, den svartsjuka som blir symptomet och försöken att hitta en väg ut ur den.

Kulturpoddar

Dokumenterat

I väntan på flygande bilar - framtidsforskaren Karim Jebari berättar hur din framtid kommer att se ut

Teknologin räddar inte världen från undergången.

Hur ser vår framtid ut och inför vilka utmaningar står vi? Framtidsforskningen har länge fokuserat på teknologifrågor, men för att uppnå en dräglig framtid måste vi också ta hänsyn till människans behov av trygghet och bekräftelse. Framtidsforskaren Karim Jebaris recept på en ljusare framtid stavas lyhördhet, medmänsklighet och måttlighet.

Litteratur

Scenkonst

Konst och design

Egenland

Nyligen publicerat - Kultur och nöje