Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Studerande och praktikanter

Huvudinnehåll

Hej studerande, ska vi tillsammans sätta fart på din karriär?

Yle erbjuder i huvudsak praktik inom mediebranschen och platser för sommarredaktörer. Vi ordnar tiotals praktikplatser runtom på Yle, allt från redaktör till dataforskare och från virtuell scenografi till arkivarbete. Dessutom kan åttonde- och niondeklassare söka till oss för en PRAO-period.

Hur blir jag praktikant?

  • Vi erbjuder största delen av Yles praktikplatser genom öppen ansökan. Platserna är öppna året om. De hittas nedan eller på adressen https://svenska.yle.fi/lediga-jobb.

  • Om den praktikplats du önskar inte är ledig just nu behöver du inte vara orolig: Anmäl dig till vår expertgrupp för praktikanter (det räcker med kontaktuppgifter!). Vi skickar e-post till dig varje gång vi öppnar en praktikantansökning. Så här hör du om platserna bland de första och missar ingen ansökan.

  • När kan man vänta sig praktikantansökningar? Vi söker praktikanter särskilt vid följande tidpunkter: November–december, februari och maj.

  • Behöver jag vara en superstuderande för att få praktik på Yle? Det behöver du inte vara! Det som i allmänhet förenar de praktikanter som vi väljer är förmågan att berätta (eller visa) sin egen entusiasm och kompetens på ett konkret sätt. Låt dig själv synas och höras när du söker en plats! Dessutom anger vi de egna kompetenskraven för varje praktikanmälan. En del lämpar sig för en första praktik och i en del hoppas vi att det redan finns ett visst kunnande om branschen, till exempel i och med tidigare sommarjobb.

  • Funderar du ännu på något? Fundera inte ensam, du når oss på adressen harjoittelu@yle.fi. Skicka dock inte in din ansökan per e-post, eftersom ansökan alltid ska göras via vårt rekryteringssystem.