Hoppa till huvudinnehåll

Uthållig med stavgång

Det är allt oftare man ser stavgångare i rask fart.

Knappa 20 år sedan började man se dem, motionärer som gick omkring med stavar och det var många som uttalade sig om att något dylikt skulle de aldrig göra! Men saker och ting förändras och nu är det allt oftare man ser stavgångare i rask fart.

Löpskolning för ett bättre löpsteg

Ta del av elitlöparnas tips.

Det tredje och sista delmomentet i triathlon är löpning. Det finns många bra och enkla övningar som stärker och stöder "löparmusklerna". Ta del av elitlöparna Karin Storbackas och Camilla Richardssons tips.

"Kvinnosjukdomar tas inte på allvar"

Artikel om endometrios.

- Det känns som att någon skulle trasa sönder mina äggstockar med spikskor, beskriver Matilda, som lidit av endometrios i 15 år. Trots att sjukdomen är rätt vanlig upplever Matilda att bristande förståelse för vad det innebär att leva med den - särskilt bland läkare.

Nyligen publicerat - Må bra

 • På en mula över Anderna

  Tvåbarnsmamman Pia Lehtien red över Anderna på en mula.

  Tvåbarnsmamman Pia Lehtinen är en av 350 människor som i modern tid har avverkat den historiska rutten i krigaren San Martins fotspår mellan Chile och Argentina - ridandes på en mula.

 • Hur står det till med din munhygien?

  Lär dig borsta rätt och få koll på vad som händer i munnen.

  Har du koll på vad som försiggår i din mun? Tandhygienisten Jonas Englund tipsar om enkla knep att hålla gaddarna vita och munnen frisk.

 • Sömnbrist tär på hjärnan och kroppen

  Speciellt immunsystemet försvagas om du lider av sömnbrist.

  Stresshormoner håller dig vaken. Om du stressar och belastar hjärnan eller gör fysiskt tungt jobb har du ofta stresshormoner kvar i blodet. Då kan det vara svårt att få sömn, säger Tarja Stenberg, sömnforskare vid Helsingfors universitet.

 • Kärleken är större än handikappet

  Lilja fick en hjärnskada innan födseln, nu går hon på dagis.

  Då Lilja föddes för tre år sedan var läkarna tveksamma till om hon överhuvudtaget skulle överleva. Idag går hon på dagis med hjälp av en assistent.

 • Luciainsamlingen ger hjälp när det riktigt kört ihop sig

  Damien och Domenic hade jätteroligt på familjekraftläger.

  - Jag tyckte om att simma och när jag gjorde bakåtkullerbyttor i luften var det nästan som att flyga, berättar sexåriga Damien Skuthälla. I somras fick Skuthälla delta i ett familjekraftläger som ordnades för pengar insamlade under luciakampanjen.

 • Fråga gynekologen om mens

  Gynekologen Pauliina Tuomikoski gästar Yle Vega på tisdag.

  Har du något du går omkring och funderar på då det gäller mens? Här kan du ställa din fråga anonymt till gynekologen Pauliina Tuomikoski.

 • Disco K-50 lockar festande femtioplussare

  Bara för att man är äldre behöver man inte sluta ha roligt.

  Även äldre människor vill ibland njuta av en rejäl utekväll. Svaret kan då vara ett disco med 50 år som nedre åldersgräns.