Hoppa till huvudinnehåll

Nyligen publicerat - Mat och dryck

  • Den ursprungliga michelingubben höjer ett glas.

    Islands och Färöarnas första Michelinstjärnor

    "Nu har alla nordiska länder Michelinstjärnor"

    Färöarna och Island fick sina första Michelinstjärnor någonsin i restaurangerna Koks respektive Dill. Övriga nya utnämningar fördelades någorlunda jämnt över Norden, med utantag för Finland som i år kammade noll.

  • Ett dukat bord med vit bordduk, vit tekanna och vita koppar. Ett blommigt fat med bullar.

    Vägen till himlen går förbi en tekanna

    Den 6 februari firas Teets dag i Finland.

    Den 6 februari firar Teets Vänner i Finland Tedagen för andra året. Föreningen vill hylla den ädla drycken som har både historiska och filosofiska undertoner. Helsingfors tedistrikt sträcker sig från Rödbergen till Kronohagen.

  • Champagnekorkar på hög.

    Vilken champagne till nyårsmiddagen?

    "Hur du kombinerar mat och champagne."

    Champagne är en festlig dryck som förtjänar god mat med några påkostade ingredienser. Fisk- och skaldjursrätter fungerar alltid, men roséchampagne kan kombineras med smaker från de asiatiska köken.